Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

kitty

Ястия с месо и месни продукти

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Снимката постната тук, няма нищо общо с темата Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кюфтета с кайма и спанак

Публикувано изображение

400 гр. телешка кайма

1 ч.чаша наситнен замразен спанак /без лед/

2 яйца

2 с.л. настърган пармезан пълни

2 филии хляб /без корите/

2 с.л. газирано вино

1 с.л. магданоз

2 стръка пресен лук

1 ск. чесън

1 ч.л. мента /джоджен

1 щ. индийско орехче

черен пипер и сол на вкус

Посочените продукти се нарязват в блендер, овкусяват се с подправките и всичко се оставя да престои около час, след което се оформят кюфтенца.

Пoставят се върху хартия и леко поливат с олио, пекат се на 200С за около 20 мин.

trydiani.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение. Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зелева мусака

Публикувано изображение

Необходими продукти:

1 зелка

сол

лимонов сок

кайма - 500 г свинска

лук - 1 глава

ориз - 100 г

домати - 3 броя

червени чушки - 2 броя

магданоз - 1/2 връзка

чубрица

сол

черен пипер

чесън - на прах

яйца - 3 броя

прясно мляко - 300 мл

брашно - 2 с.л.

Приготвяне:

Зелето се нарязва на ситно и се намачква със сол и лимонов сок, след което се слага да се задуши с малко мазнина. Задушете леко нарязания на дребно лук с олио и вода, прибавете ориза и задушавайте, докато леко набъбне.

Каймата се овкусява с малко чесън на прах, сол и черен пипер. Смелете чушките, доматите, магданоза. Каймата с подправките се запържва в малко сгорещено олио, като се сипва малко вода.

Прибавете каймата към ориза, добавете една част от доматения сос (по-голямата), а останалата прибавете към зелето. В намазнена тава разстелете зелето, залейте със сместа и объркайте добре. Поръсете с още малко олио и сол и сложете да се пече до готовност в умерена фурна.

Готовата мусака се залива със сместа от 3 яйца, прясното мляко и 2 лъжици брашно.

recepti.gotvach.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Телешко бон филе с ябълки

За една порция са ни неоходими следните продукти;

телешко бон филе- 200гр

ябълка-1бр

дижонска горчица-1ч.л

бяло вино- 50мл

кр. масло- 50гр

лимонов сок, сол, олио, брашно

сварен ориз-100гр

Начукваме телешкото месо, след което го осоляваме ,намазваме с горчицата и го овалваме в брашното.

Изпържва се от двете страни.

В маслото се задушават обелените и нарязани на кръгчета ябълки с виното, а накрая се добавя и лимоновия сок.

Сварения ориз слагаме в чинията като канапе, отгоре телешкото бонфиле, подреждаме и ябълките и накрая поливаме с малко от получения сос

:)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Пилешки рулца

Не можах да се въздържа да не пусна тази изключително лесна, бърза и адски вкусна рецепта.

Продукти:

3 пилешки пържоли от бут (много по-вкусно ми е от филето)

7-8 супени лъжици галета

2 яйца

200 грама гауда

около 250-300 грама тънко нарязан пушен свински врат (аз ползвах Арбанаси), но може да се замени с прошуто или хамон, които така и не открих в магазина.

няколко листенца прясна мащерка

Пилешките пържоли се нарязват на дълги ивици с ширина около 2-3 сантиментра и се потапят в леко разбитите яйца, а после се овалват и в смесените галета, настъргана гауда и листенцата мащерка, и накрая се увиват с парчетата пушено месо. Подреждат се в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурна на 180С за 15-20 минути. Сервират се топли!

Сол не се слага, защото гаудата и пушеното месо са достатъчно много солени.

Аз се омаях с тази вкусотия, която преди малко приготвих. А на всичкото отгоре стана за няма и 30 минути - на две на три ги нахврълях.

Търпи и импровизации, но кашкавал не бих ползвала - понякога е много кисело-горчив.

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Пилешки рулца

Не можах да се въздържа да не пусна тази изключително лесна, бърза и адски вкусна рецепта.

Продукти:

3 пилешки пържоли от бут (много по-вкусно ми е от филето)

7-8 супени лъжици галета

2 яйца

200 грама гауда

около 250-300 грама тънко нарязан пушен свински врат (аз ползвах Арбанаси), но може да се замени с прошуто или хамон, които така и не открих в магазина.

няколко листенца прясна мащерка

Пилешките пържоли се нарязват на дълги ивици с ширина около 2-3 сантиментра и се потапят в леко разбитите яйца, а после се овалват и в смесените галета, настъргана гауда и листенцата мащерка, и накрая се увиват с парчетата пушено месо. Подреждат се в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурна на 180С за 15-20 минути. Сервират се топли!

Сол не се слага, защото гаудата и пушеното месо са достатъчно много солени.

Аз се омаях с тази вкусотия, която преди малко приготвих. А на всичкото отгоре стана за няма и 30 минути - на две на три ги нахврълях.

Търпи и импровизации, но кашкавал не бих ползвала - понякога е много кисело-горчив.

Умничка си ти! По-добре повече месце, отколкото кашкавал и всички ще те обичаме!Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Умничка си ти! По-добре повече месце, отколкото кашкавал и всички ще те обичаме!Публикувано изображение

Аз затова и реших да сготвя месце за домашните, че ги бях подложила несъзнателно на вегетариански режим Публикувано изображение

Благодаря ти Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Агнешко върху шишета

Публикувано изображение
Необходими продукти:

1 тлъсто агне или младо шиле
черен и червен пипе
пресен джоджен и магданоз
олио



Начин на приготвяне:

* Нарязва се на порции и вяко парче месо се подправя със сол, черен и червен пипер.
* На дъното на голяма тенджера /казан/ се нареждат легнали бирени бутилки.
* Заливат се с вода, така , че да не се покрият целите, а повърхонстта им да остане суха.
* Месото се нарежда на редове, като се поръсва всеки ред с много нарязан пресен джоджен и магданоз и така, докато свърши месото.
* Залива се половин литър олио. Поставя се капака, и се облепва с тесто /може и фолио/.
* Капакът се затиска с някаква тежест, понеже се създава налягае и може да се отлепи.
* Казанът се поставя на огъня и печенето продължава за 2 ч. и 30 мин. от запалването. Ако използвате овнешко или месо от едър рогат добитък - 3 часа.
* Огънят трябва да е умерен, парата си прави сама дупка в тестото и излиза на вън. Месото става крехко, и добива вид все едно е печено на пещ. На дъното на тенджеата в бутилките е събран бульонът, който е подходящ за приготвяне на други ястия.

Бележка: Това ястие може да се приготви от всякакво месо на едър и дребен рогат добитък. Не се получава от млади агнета или ярета, прекалено са крехки. Подходящо е месо от агнета, които са добре пораснали в края на лятото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свинско роле "Дяволско изчадие"

Публикувано изображение

Продукти:

За 4 порции:

850-900 г свинска рибица, 200 г пресни гъби, 30 г изчистен чесън, 1 връзка копър, настъргана кора от един лимон, 100 г пикантен кетчуп, 50 мл олио, 200 мл бяло сухо вино, сол, черен пипер на вкус, лимонтузу

Начин на приготвяне:

Разрязваме по дължина рибицата и я оформяме като отворена книга.

Попарваме гъбите с вода, сол и лимонтузу. Овкусяваме рибицата с черния пипер и солта. Нарязаните гъби, копъра, чесъна и кората от лимона поставяме на ивици върху разстланата рибица. Увиваме ги и завързваме на три четири места с канап.

Намазваме така приготвеното роле с олиото и го поставяме в тава за печене, като наливаме соса от гъбите и бялото вино.

Печем на 180 градуса 35-40 мин, като последните поливаме рулото със соса от тавата. След като се изпече, махаме канапа, нарязваме на порции и сервираме върху предварително аранжираните чинии с пикантен кетчуп.

Рецептата е на Данчо Боев е от София

24chasa

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вълчи семки

Публикувано изображение

Продукти:

800 г кайма

100 г кашкавал

100 г сирене

1 малка глава кромид лук

1 филия бял хляб без кора

200 мл вода

1 кг консерва домати

2 малки глави лук

10-на скилидки чесън

сол и черен пипер

розмарин

1 с. л. мед или захар

4-5 с. л. олио или зехтин

150-200 г черни маслини

2 с. л. нишесте или брашно

Приготвяне:

• Сиренето и кашкавалът се настъргват на ситно ренде, лукът се нарязва на ситно.

• Каймата се омесва заедно с тях и останалите продукти, като хляба се накисва във вода, изстисква и натрошава на ситно.

• Поставя се тенджера с вода - около 700 мл да заври, като се сложи сол на вкус.

• Оформят се малки кюфтета - колкото орех.

• Пускат се в заврялата вода, колкото да се "бланшират" и се изваждат с решетка или гевгир.

• Бульонът се прецежда и връща в тенджерата.

• Доматите се пасират заедно с лука и чесъна и се добавят към бульона.

• Прибавят се маслините, олиото и захарта.

• След като сосът заври се връщат кюфтетата.

• Добавя се стрък розмарин.

• Оставя се да поври половин час.

• Подправя се със смлян черен пипер.

• Сосът се сгъстява с размитото във вода нишесте или брашно.

gotvetesmen.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

https://www.kaldata.com/forums/gallery/image/12751-месо/

Изгубих рецептата :crying10:,на Цвети Янева е... Само името знам "Вълча туршия" Редактирано от djuvko (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изгубих рецептата :crying10:,на Цвети Янева е...

Само името знам "Вълча туршия"

стига плака де, просто влез в профила й във фейса и я помоли да ти я даде

http://www.facebook.com/cvetelinaianeva?fref=ts

може и да я има и на стената й, ако ти се рови

;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

това ще се пробва непременно

lick%20lips.gif

 

Пушено пиле с кашкавал

 

6163729Z.jpg

Продукти :

  пилешко месо - пушено - 500 гр.

  кисели краставички - 4 бр.

  топено сирене - 200 гр.

  царевица - 150 гр.

  кашкавал - 150 гр

 

Приготвяне :

Накъсвате пушеното пилешко месо на малки късчета.

Добавяте ситно нарязани кисели краставички, топено сирене, царевица и най - отгоре кашкавал.

Запичате за 10 минути във фурната.

 

recepti.gotvach.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kюфтета по механджийски

 

6512243b.jpg

Необходими продукти :

  кайма - 500 г смес

  лук - 1 средно голяма глава

  хляб - 2 филии без кората

  магданоз - половин връзка

  яйце - 2 бр.

  сол

  черен пипер

  бакпулвер - 1 ч.л. равна

Приготвяне :

Сипете каймата в купа. Добавете накиснатия и отцеден добре хляб, ситно скълцания лук и магданоз, яйцата, бакпулвера и подправките.

Объркайте сместа за 10 минути и оставете още 20 минути в хладилник за да поемат ароматите.

С леко намазнени ръце оформяйте кюфтета. Пускайте кюфтетата да се изпържат в загрята мазнина до готовност и от двете страни.

Заради бакпулвера се получават доста пухкави и сочни кюфтета.

 

recepti.gotvach.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъйййй... аз да си призная наскоро разбрах откъде се включва фурната, та ако може да предложите нещо по-семпличко така...? ;)

Редактирано от Драгомир Павлов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тъйййй... аз да си призная наскоро разбрах откъде се включва фурната, та ако може да предложите нещо по-семпличко така...? ;)

e щом вече си запознат как действа фурната - метни мръвка с картофки -

може свинска може пилешка пържолка

подправки по избор

лесна манджа сама се готви

;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пилешки кюфтенца с босилек в сос от заквасена сметана

 

7253588s.jpg

Продукти:

500 г пилешки гърди

връзка пресен лук (1/2 глава стар лук)

връзка пресен чесън

шепа листенца босилек

1 яйце

черен пипер

сол

зехтин

продукти за соса:

200 г заквасена сметана

150 г кашкавал

1 ч.л. ретро Дижонска горчица

черен пипер

сол

пресен босилек за поръсване

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Смелете в блендер пилешкото месо, докато стане на кайма или го нарежете с нож на ситно.

Сложете го в купа и чукнете едно яйце.

Нарежете на ситно връзка пресен лук и пресен чесън, както и шепа пресен босилек. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

С леко навлажнени ръце оформете малки кюфтенца и ги подредете в тавичка или йена. Полейте ги със струйка зехтин и ги печете за 20-25 минути.

В купа настържете кашкавала. Добавете заквасената сметана, горчицата, черния пипер и солта и разбъркайте. Отворете фурната и поставете по една чаена лъжица от сместа върху всяко от кюфтенцата. Допечете за още 10 минути, докато сосът се стопи.

Поднесете топли, поръсени с пресен босилек.

 

vkusnoteka.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пълнени домати с кайма

 

8014179O.jpg

Необходими продукти:
750 гр кайма
2 кг по-големи домати
1 глава лук
4-5 зелени и червени люти чушлета
1 с. л. доматено пюре
30-40 гр масло
100 гр кашкавал (по желание)
сол, кимион, черен пипер

Начин на приготвяне:
В съд смесете каймата с подправките и ситно нарязания лук. Разбъркайте много добре. Разрежете доматите на три места, но не до края, така че да се получат джобчета. От каймата направете кюфтенца и ги поставете в доматените разрези. Наредете доматите в намазнен съд за печене. Отгоре подредете лютите чушлета. Размийте доматеното пюре в 150 гр вода и залейте доматите. Поставете върху всеки домат малко масло и запечете във фурната за около 30 минути на 180 градуса. След това увеличете на 250 градуса за още десетина минути. По желание поръсете с настърган кашкавал преди да увеличите градусите.


аrt.satto.org

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

8195018c.png

 

Млечнокиселият сос е чудесен избор за почти всяко ястие. За да ви го докажем, днес ви предлагаме да си приготвите тези апетитни пилешки рулца, за които са ви необходими:
1 глава лук
1 морков
1 ч.ч. грах от консерва
6 обезкостени пилешки гърди
12 лентички бекон
200 мл кисело мляко 3,6%
2 с.л. накълцан пресен копър
черен пипер и сол на вкус

Начукваме пилешкото месо, като отвън го поръсваме с черен пипер и сол.

Нарязваме на ситно лука и морковите и ги задушаваме в тиган. Когато омекнат, отстраняваме от котлона и добавяме граха.

Върху всяка една от пилешките гърди поставяме по 1-2 с.л. от сместа и завиваме.

Слагаме по 2 парчета бекон около пилешкото руло и забождаме с клечки, за да не се разпадне.

Поставяме рулцата в намазнена тавичка и печем в предварително загряна на 200 градуса фурна за около 30-35 минути или докато месото се опече, а беконът придобие златист загар.

Накрая отстраняваме клечките и сервираме върху сос от кисело мляко, пресен копър и сол на вкус.

 

https://www.facebook.com/DimitarMadjarov.bg?fref=photo

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Запечен шпек с леща

 

11535830_863811870365200_365514447525697

Ароматът на тази гозба не може да се опише, но пък лесно може да се постигне.

 

Необходими продукти :

2 глави червен лук

1 Алпийски шпек

500 г леща

3 с.л. винен оцет

3 с.л. мед

2 скилидки чесън

магданоз

Начин на приготвяне :

Сложете лещата във вряща вода. Включете фурната да загрява на 200 градуса. Нарежете главите лук на полумесеци. Загрейте оребрен тиган. Запечете лука и главите чесън, после го оставете настрана. Нарежете на колелца шпека и го запечете леко, до златисто. Отцедете и изсипете сварената леща в тава. Добавете соковете от тигана, оцета, сол и пипер и разбъркайте. Наредете отгоре лука и шпека. Намажете ги с мед и поръсете лука със сол и пипер.

Ястието се пече двайсетина минути и се поднася горещо, поръсено с магданоз.

Добър апетит!

 

https://www.facebook.com/DelikatesZhitnitsa/photos/a.188559964557064.49366.153324458080615/863811870365200/?type=1&theater

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свинско с гъби в гнездо от парено тесто

 

DSCN0549%2B%25282%2529.JPG

Продукти:

    400 г крехко свинско месо
    1 голяма глава лук
    150 г гъби (използвах стерилизирани)
    1 пълна с.л. брашно
    1/2 ч.л. куркума
    250 мл гореща вода
    сол и черен пипер
    магданоз

За тестото:

    100 мл прясно мляко
    100 мл вода
    50 г масло
    3 с.л. олио
    1/2 ч.л. сол
    1.5 ч.ч. брашно (с вместимост 250 мл)
    2 яйца

Приготвяне:

Месото се реже на малки кубчета и се запържва заедно с едро нарязания лук до леко зачервяване. Прибавят се гъбите, посолява се и се готви на котлона до пълна готовност. Добавя се куркумата, разбърква се и се сипва брашното. Отново се разбърква и се налива горещата вода. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя на котлона да поври, като се бърка непрекъснато.

Прясното мляко, водата, солта, маслото и олиото се слагат в касерола и се загряват до кипване. Съдът се отстранява от огъня и наведнъж се сипва предварително пресятото брашно. Веднага се връща на котлона на по-слаба температура и се бърка енергично с дървена лъжица до получаване на гладка консистенция и отлепване на тестото от стените на съда.

 

Сместа леко се охлажда и едно по едно се прибавят яйцата, като се отделя много малко от едното яйце за намазване. Тестото се бърка с миксер, на който се поставят спираловидните приставки, а може и с дървена лъжица. Важно е първото яйце да е поето много добре от сместа, преди да се прибави второто.

 

Фурната се включва на 200*. Съдът за печене се намазва с мазнина и с намазнените ръце тестото се оформя във вид на венец по края на тавата. Плънката се изсипва в оформеното гнездо. Тестото се маже с отделеното яйце, след което се пече до готовност около 25-30 минути.

 

DSCN0572.JPG

 

http://vili-blog.blogspot.bg/2015/09/blog-post.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...