Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Градинарска манджа от Лясковския манастир

gardening-dish4.jpg

Необходимите продукти :

2 средни по големина патладжани
1 кг чушки
1 глава кромид лук
3-4 червени домати
1 ½ к.ч. олио
3 яйца
200 г краве сирене
сол на вкус

Начин на приготвяне :

Изпечете патладжаните и чушките, след което ги обелете и нарежете на малки парченца.
В загрято олио изпържете нарязания на ситно кромид лук, а след това чушките и патладжаните. Прехвърлете в тава и прибавете настърганите на едро ренде домати. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса за 20-ина минути (при нужда може да налеете малко топла вода).
Когато зеленчуците омекнат, посолете на вкус и прибавете разбитите яйца. Отгоре сложете филийки краве сирене, които покрийте с резенчета домати. Дозапечете, докато яйцата стегнат.
Ако решите да правите ястието на котлон, след като прибавите яйцата, варете при непрекъснато бъркане за 3-4 минути, след което оттеглете от котлона.

mish-mash.recipes

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Панирани тиквички с кашкавал

screenshot257538-750x375.jpg

Продукти :

2 средни тиквички
сол и пипер
кашкавал
яйце
брашно, галета

Приготвяне:

Обелваме тиквичките и ги нарязваме на тънки ивици.
Посоляваме ги и слагаме черен пипер.

Оставят се за малко, за да пуснат вода.

Отцедете ги, вземете две ивици и направете кръст с тях. По средата на кръста поставете парче кашкавал, увийте го с четирите ивици тиквички – от ляво, отдясно, отдолу и отгоре.
Загрейте олиото. Докато чакате олиото да загрее, разбийте яйцата и пригответе брашното и галетата.
Оваляйте тиквичките: в брашно, след това в яйце, след това в галета и пържете тиквичките, докато не получат златист загар от двете страни.
Поставяйте готовите тиквички на хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. Сервирайте ги топли с подходящ сос.

novinisig.bg7.eu

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Попаднах тук на една рецепта, много добре изглеждаща

Чийзкейк с тиквички и козе сирене
 
За основата 
200 г солени крекери- може да се използват два вида, едните с маково семе, другите – с вкус на лук. 
90 г масло, разтопено 
1 белтък (запазете жълтъка за пълнежа)
 
За пълнежа
2 средноголеми тъмнозелени тиквички 
175 г крем сирене Филаделфия с билки 
250 г рикота 
2 яйца плюс жълтъка от основата 
100 г твърдо козе сирене 
½ ч.л. смлян кайенски пипер
1 ч.л. настъргана кора от лайм
малка връзка див лук, ситно нарязан
шепа зелени подправки, нарязани, по желание
1 с.л. зехтин 
1 глава млечен бял лук, ситно нарязан
2-3 скилидки чесън, ситно нарязан 
 

Фи1.jpg

фи2.jpg

фи3.jpg

фи4.jpg

фи5.jpg

фи6.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...