Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Въпрос за обратна връзка


Препоръчан отговор


Здарвейте,

Може ли да ми кажете как мога да включа към посочената обратна връзка допълнително меню - телефонен номер на изпращащия запитване. Благодаря Ви предварително.

http://it-place.net/index.php?type=dev&amp...5&srcid=816

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Здарвейте,

Може ли да ми кажете как мога да включа към посочената обратна връзка допълнително меню - телефонен номер на изпращащия запитване. Благодаря Ви предварително.

http://it-place.net/index.php?type=dev&amp...5&srcid=816

Вкарваш между Detail и Name в contact.php, примерно следното :

<tr>

<td>Detail</td>

<td>:</td>

<td>

<textarea name="detail" cols="50" rows="4" id="detail"></textarea>

</td>

</tr>

<tr>

<td>Phone</td>

<td>:</td>

<td><input name="phone" type="text" id="phone" size="50"></td>

</tr>

<tr>

<td>Name</td>

<td>:</td>

<td><input name="name" type="text" id="name" size="50"></td>

</tr>

после в send_contact.php добавяш :

$message .= "\n".$phone;

след

$message = $detail;

Редактирано от Ken (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак имам проблем, като го качих на сървъра не баца, показва ми следното съобщение като му дам "изпрати".

Тук ще пусна и кодовете:

За contact.php:

<table width="400" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1">

<tr>

<td>

<form name="mail_from" method="post" action="send_contact.php">

<table width="100%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="3">

<tr>

<td width="16%"><font face="Tahoma" style="font-size: 9pt">Относно</font></td>

<td width="2%">:</td>

<td width="82%">

<input name="subject" type="text" id="subject" size="50">

</td>

</tr>

<tr>

<td><font face="Tahoma" style="font-size: 9pt">Детайли</font></td>

<td>:</td>

<td>

<textarea name="detail" cols="38" rows="7" id="detail"></textarea>

</td>

</tr>

<tr>

<td><font face="Tahoma" style="font-size: 9pt">Телефон</font></td>

<td>:</td>

<td><input name="phone" type="text" id="phone" size="50"></td>

</tr>

<tr>

<td><font face="Tahoma" style="font-size: 9pt">Вашето<font color="#FFFFFF">..</font>име</font></td>

<td>:</td>

<td><input name="name" type="text" id="name" size="50"></td>

</tr>

<tr>

<td><font face="Tahoma" style="font-size: 9pt">Вашия Email</font></td>

<td>:</td>

<td>

<input name="customer_mail" type="text" id="customer_mail" size="50">

</td>

</tr>

<tr>

<td> </td>

<td> </td>

<td>

<input type="submit" name="Изпрати" value="Изпрати" style="font-family: Tahoma">

<input type="reset" value="Изчисти" name="Изчисти" style="font-family: Tahoma">

</td>

</tr>

</table>

</form>

</td>

</tr>

</table>

А за send_contact.php:

<?php

// Тема на съобщението

$subject = "$subject";

// Details

$message = "$detail";

$message .= "\n".$phone;

// Mail на изпращача

$mail_from = "$customer_mail";

// From

$header = "from: $name <$mail_from>";

// Тук запишете вашия e-mail

$to = '[email protected]хххххххх.com';

$send_contact = mail($to, $subject, $message, $header);

// Проверка дали писмото е изпратено успешно

if ($send_contact) {

echo "Съобщението е прието.";

}

else {

echo "Грешка! Съобщението не е прието успешно!";

// За съжаление функцията mail() не връща информация за причината за грешката.

}

?>

post-14322-1225801786_thumb.jpg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

в contact_send.php не прочиташ данните през POST параметрите :

<?php

// Тема на съобщението

$subject = $_POST['subject'];

// Details

$message = $_POST['detail'];

$message .= "\n".$phone;


// Mail на изпращача

$mail_from = $_POST['customer_mail'];

// From

$header = "from: ".$_POST['mail_from'];


// Тук запишете вашия e-mail

$to = '[email protected]';


$send_contact = mail($to, $subject, $message, $header);


// Проверка дали писмото е изпратено успешно

if ($send_contact) {

echo "Съобщението е прието.";

}

else {

echo "Грешка! Съобщението не е прието успешно!";

// За съжаление функцията mail() не връща информация за причината за грешката.

}

?>


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пак не става, сега не ми излиза никакво съобщение след като дам изпрати.

Имаш някаква грешка в кода. Аз го пробвах и при мен работеше.

Бях сложил тези редове :

echo $subject."<br />";

echo $message."<br />";

echo $mail_from."<br />";

echo $header."<br />";

преди $send_contact = mail($to, $subject, $message, $header); за да видя какво се получава.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможно ли е проблема да идва от кирилизацията, понеже като го запазя като php и там където имам кирилица ми излизат йероглифи, след това ги редактирам пак и ми изписва encoding и от там да си избира, по подразбиране е посочено unicode, така го оставам.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Възможно ли е проблема да идва от кирилизацията, понеже като го запазя като php и там където имам кирилица ми излизат йероглифи, след това ги редактирам пак и ми изписва encoding и от там да си избира, по подразбиране е посочено unicode, така го оставам.

Възможно е.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Получи се някак си, две въпросчета, първото - мога ли по някакъв начин да поправя следното: в internet explorer съобщението за изпратено или неизпратено запитване се чете на кирилица, в мозилата се четат като йероглифи, второто въпросче - може ли съдъжанието на формата на обратна връзка, която се попълва да е на кирилица или е задължително да е на латиница, понеже като го напиша на кирилица имейла престига като йероглифи. Благодаря предварително.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Получи се някак си, две въпросчета, първото - мога ли по някакъв начин да поправя следното: в internet explorer съобщението за изпратено или неизпратено запитване се чете на кирилица, в мозилата се четат като йероглифи, второто въпросче - може ли съдъжанието на формата на обратна връзка, която се попълва да е на кирилица или е задължително да е на латиница, понеже като го напиша на кирилица имейла престига като йероглифи. Благодаря предварително.

Не би трябвало да е проблем и на кирилица, стига всичко с енкодинга да е както трябва.

Ако си указал, че използваш UTF-8 трябва и файла да е записан по същия начин.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж какво ми пратиха от host.bg за кирилизирането:

$utf = "utf-8";

$wincp ="cp1251";

$subject = iconv($utf, $wincp, $subject);

$message = iconv($utf, $wincp, $message);

$headers = 'Content-type: text/plain; charset=windows-1251' . "\r\n" .

незнам къде да го сложа

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

<?php

// Тема на съобщението

$subject = $_POST['subject'];

// Details

$message = $_POST['detail'];

$message .= "\n".$phone;



//*************************************************************

$utf = "utf-8";

$wincp ="cp1251";

$subject = iconv($utf, $wincp, $subject);

$message = iconv($utf, $wincp, $message);


$headers = 'Content-type: text/plain; charset=windows-1251' . "\r\n" .

//*************************************************************


// Mail на изпращача

$mail_from = $_POST['customer_mail'];

// From

$header = $headers."from: ".$_POST['mail_from'];


// Тук запишете вашия e-mail

$to = '[email protected]';


$send_contact = mail($to, $subject, $message, $header);


// Проверка дали писмото е изпратено успешно

if ($send_contact) {

echo "Съобщението е прието.";

}

else {

echo "Грешка! Съобщението не е прието успешно!";

// За съжаление функцията mail() не връща информация за причината за грешката.

}

?>

Но все си мисля, че нещо не си направил както трябва с кодировките.

Редактирано от Ken (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване