Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×

adXok

Потребител
  • Публикации

    1497
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Всичко за adXok

  • Рожден ден 24.07.1980

Контакти

  • Skype
    ad-xok
  • ICQ
    301864712

Информация

  • Пол
    Мъж
  • Град
    тук
  • Интереси
    свобода

Последни посетители

10561 прегледа на профила

Постижения на adXok

Ментор

Ментор (12/21)

  • Сътрудник Рядка
  • Машина за публикуване Рядка
  • Първа публикация
  • Пет години във форума
  • Тринайсет години във форума

Нови значки

329

Репутация

  1. Идеални хора няма. Левски и Ботев са идеалисти. Те не са военни, чорбаджии паралии или пък някакви знатни особи (потекло, аристокрация), макар Левски да е наследник на два Карловски сравнително големи рода. Идеални хора няма. Наистина е пресилено да бъдат идеализирани, но това е най-вече във връзка с техните идеали, а не дали са харесвали блондинки, брюнетки, едрогърдести или с обратна резба. Хората се познават по делата, защото на думи всеки е всякакъв и на думи всеки е силен. Дела трябват, а не думи. Само идеалисти виждат проблемите и искат промяна. Другите са доволни като прасета преди Коледа.
  2. miro20, Венецуела е стратегически доставчик на ефтин суров (crude, от тежък тип) петрол за САЩ, които го преработват в специални рафинерии за такъв петрол. САЩ имат изгода Венецуела да им е подчинена, зависима от тях държава. Още повече ги уплаши и факта, че човек като Чавес беше избран за президент. САЩ правят последните си напъни по старата максима "разделяй и владей". А ти ми говори, че са загрижени за демократизирането на най-богатата на петрол държава в света - Венецуела (макар и петролът им а да е от специфичен тежък, суров тип). Зплаха за демокрацията в Саудитска Арабия няма и никога не е имало за САЩ. https://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=MTTIMUSVE1&f=M
  3. miro20, спри, излагаш се! Венецуела е под санкции от поне 6 години. Да не говорим и по времето на Уго Чавес.
  4. Белгиеца, явно доста се интересуваш от попове-педофили, педерасти и подобни... Явно и поамериканчването и джендърството не са ти непознати... Ако си решил да си жертваш живота или знаеш, че може да се случи, ще оставиш ли жена-вдовица и деца-сираци. Затова Левски не е тръгнал по светския път, затова е "захвърлил и расото" и сее отдал на пагубна кауза - свобода или смърт! Същото важи и за Ботев. Явно е, че са имали жени до себе си, но са се пазили и са ги пазели. Нямаш капацитета да разбереш. За теб парите са важни. Ако утре руснаците ти почукат на вратата, за рубли и на тях ще им лъскаш.
  5. Значи САЩ налагат санкции в размер на милиарди $ за Венецуела, но им предлагат хуманитарна помощ за стотина милиона $. Тва е все едно да прободеш някого с нож и да му дадеш няколко лепенки да си затвори раната, щото си загрижен за състоянието му, в което си го поставил.
  6. Това "народе????" е точно такова, за да буди тълкувания у този народ, тези българи... "Нашите българи желаят свободата, но пpиемат я, ако им cе поднеcе в къщи на тепcия." — Васил Левски, при разпитите по време на процеса преди обесването му "Часът на свободата призовава всеки българин да покаже на дело родолюбието си." "Дела трябват, а не думи." и т. н. но смятам е излишно да носим от девет кладенеца вода, за да тълкуваме това "народе????"
  7. Според мен няма нужда да сме като него. Той е имал своето време и своето място, които си имат своите специфики и проблеми. Днес ние имаме други, но и някои са много подобни на тогавашните. Левски е искал да направи прецедент - българите сами да се преборят за свободата си. Нещо което още от Византийско време не се е било случвало, ако не борим полу-успешния период на (последния български) цар Ивайло. Днес борабата е за това , че станахме членове на ЕС (без да ни питат с референдум!) поради една единствена причина - външна граница на ЕС - митници и алъш-вериш. Маса парѝ има там. Днес борабата е за това, че станахме членове на военен съюз НАТО (без да ни питат с референдум!) поради една единствена причина, да настаним американския ботуш, който да замести руския такъв. Докато не се случи референдум с тези и други много важни въпроси, аз ще смятам, че някой ни командва, води за носа, счита ни за народ, чието мнение е без значение! Разбира се, един референдум пролет не прави. Но подготовката на "революционната" организация трябва да се случи заради такива причини. Мезетата, салатите и ракията иначе са си по магазините и проблем няма. Такова летаргично състояние е било и тогава - по времето на Левски... "народе????"
  8. Белгиеца, не е ясно какво имаш предвид. Левски е бил човек на времето си - поданик на султанат, но не и мюсюлманин, макар че е виждал около себе си много турцизирани българи (казваме им потуранци или българо-мохамедани). Който използва термина "български турци" е откровен родоотстъпник и предател. Няма такова нещо като български турчин. Аз може да съм поданик на Шведската корона, но това не ме прави швед. Може да съм приел исляма, но това не ме прави арабин или турчин или индонезиец (99% от тези народи са мюсюлмани). За нас исляма е бил турска вяра - дошла от и чрез турците, предимно на върха на ятагана. Но следва да отбележим и още по-ранното християнизиране (институционално) на българското население, този път на върха на сабята или меча. Това не е тайна за никого. Много българи са били гностици (богомили) по онова време, но заради царски амбиции (включително църковни, което е било аналога на днешните мас-медии и ментален контрол над масите), са били убивани или пропъждани (основно към Македония, Босна, та чак до Франция). Но това е друга тежка тема - институционализирането на църквата (което е започнало още с основаването на Християнството от виз. имепратор Константин през края на II в. и малко по-късно). Левски не току-така е "захвърлил расото". Днес влиянието над масите е разнопосочно като религията отново заема сравнително голямо парче от него. Следват мас-медиите, американизирането на езика отчасти и заради технологиите (но това е смешно оправдание реално). По-скоро е културата. Няма по-пагубно влияние върху един народ от разрушаването на културата му. Днес България е източник на бели роби. И то в две направления: Вътрешно - деспотизъм от българи срещу българи (олигарси, новобогаташи, чорбаджии). То и такива чорбаджии са си хортували с туркста власт още по Турско - за тях робство е нямало! Че как ще има. Днес не е по-различно. За тях няма понятие като ниско заплащане. Те се продават за тлъст хонорар, като се наемат да дават ниско заплащане и да угодят на чуждия представител на корпорация или държава. Външно - вкарват ни в икономически и военни съюзи същите тези чорбаджии, без да ни питат (референдум). Който не вижда това изедничество е сляп и за него проблем няма. Нали сме демокрация, а не комунизъм.
  9. Тъжно и жалко... и вярно наистина. По-скоро идеята на тази тема беше да определим какви хора днес биха (и дали биха) предизвикали появат ана такъв човек като Левски? Ако да, то защо? Поради каква причина? Независими ли сме, под хомот ли сме? Чудесно, но Левски не по негово желание е бил замонашен - главно заради влиянието на вуйчо си - кръстен е Васил и заради духовното име на вуйчо си Василий (йеромонах Христо Василев Караиванов, брат на майката на Левски). Имам предвид, че не е било негова лична амбиция да става духовник. Левски остава сирак (баща му Иван умира) на 14-15 г. възраст и във важните за съзряването на човек юношески години бива насърчаван от вуйчо си. Не можем днес да очакваме подобен монах да започне борба за независимост и нова форма на управление - демократска, чиста и свята република (каквото и да означава това). Трябва да се има и предвид, че републиката е била нещо сравнително ново за онова време, когато повечето страни в Европа (пък и изобщо) са монархии, султанати или феодални територии (кантони), управлявани от деспоти (робовладелци) и подобни. За онова време, управляваш ли земя (ресурс за храна и вода) и роби (работна сила), значи си заможен човек (парѝ), феодал или деспот, можеш да претендираш и за военни походи (военна сила, съюзи), да си "на ти" с цисшите църковни служители (влияние над масите) и т.н. мурафети. Ако днес можем да направим паралел за нашата държава, аз бих казал, че имаме основни отрасли като важните отново са земя (ресурси: газ, петрол, храна, вода), работна сила (човешки ресурси), банки (парѝ), военни съюзи или участия в такива (НАТО днес). Ясно е, че днес не сме независим народ... Руски и турски фирми изкупуват земята ни, амеркански военни бази имаме (без референдум за или против участие в НАТО), във форма на икономически съюз сме (ЕС) основно заради ефтина работна сила (модерно робство) и купуваме втора и трета ръка стоки (амортизирани) от Запада и Изтока изобщо. Това трябва да спре!
  10. За жалост Николас Мадуро (Венецуела) не е толкова интелигентен, колкото е Башар Асад (Сирия). Ще му е много трудно, ако му спретнат и на него Майдан. олигархичната върхушка на Венецуела му крои шапката от доста време и искат петрола те да го пипнат. Не е като в Сирия, където освен Асад няма кой друг да е по-подготвен за такива дела (не че и Асад няма кусури като управленец). Мадуро го чакат много безсънни нощи през тази година. САЩ не могат да съществуват без войни, без войни ги чака огромна хиперинфлация и Гражданска война. Те изнасят проблемите си навън... а най-големият им проблем е че са въоръжени и имат такова право по Конституция. Тоя проблем си го изнасят и навън, за да не ги сполети вътре.
  11. САЩ изнасят "революции" за да избегнат вътрешните си проблеми, които са и ще бъдат видни в следвашите 2~3 години: · девалвация на долара (много възможна под формата на хипер-инфлация) · независимост (отцепване) на отделни щати от Съюза (малко хора са наясно, че САЩ са точно съюз на отделни Щати, които имат понякога доста различни закони, норми и администрация) · гражданска война (основно за ресурсите) · разцепление на две или повече федеративни държави (Север-Юг-Изток-Запад, както е било през Първата Гражданска Война между "Севера" и "Юга") · расизъм и убийства на такава основа (локални граждански войни), което ще е следствие от гражданската война (за ресурсите) Наистина ще е жалко за читавите хора там, но те така лили иначе ще мигрират в Канада, Южна Америка, Австралия и Европа.
  12. Енох няма нищо общо с евреите. Евреите са избрани от Йехова (раелно от Авраам, който е бил главния довереник на Йехова), самопровъзгласил се за единствен бог, ревнив жаден за жертвоприношения, но и с ум на хитрец, познаващ изкушенията на човешката (тази на "смъртните") природа. Енох е бил призован от съвсем други небесни човеци със съвсем друга задача, друго време, други събития. Също както и с Исус (Емануел) е съвсем различно.
  13. А каква е дефиницията за евреин? Юдеист не значи непременно евреин. Както и не всеки евреин задължително е юдеист. Доколкото знам, евреите по времето на Авраам са били сбиротак от маргиналите на много племена от халдея и цялата околия на месопотамия и съседните родови общности. По същата аналогия както след края на II-та световна война, много поляци, украинци, руснаци, са се писали евреи. Който е искал е можело да бъде записан за евреин, стига да се подчини на военния режим на ционистите. Както тогава е било с "режима" на Авраам (който е бил един от ако не и най-заможния и знатен човек в цяла Халдея, вероятно и в Месопотамия като цяло). Така Аврам става Авраам, водач на много народи.
  14. https://www.kaldata.com/it-новини/виталик-бутерин-с-послание-към-крипто-270854.html Нидей рива. Пътят към ада е постлан с добри намерения... Айде още един финансов балон (няма да се самоцитирам от по-горе - първото ми мнение в тази тема).
  15. Не е забрана, а контрол. Руснаците си създават своя криптовалута... защото падението на долара като един вид негласна международна валута наближава и няма да бъде приятно. Човечеството се увеличава, до 2050 г. тенденцията (ако се запази на сегашния темп) ще е да имаме около и малко над 12 милиарда питеци на планетата. Никоя валута няма да има каквото и да е покритие тогава. Криптовалутите са временното решение на проблема с липсата на идеи за "МЛМ пирамиди-фараони и балъци за"... точно така... "милиони". Мрежа от хора в днешния свят на p2p и хора пазаруващи директно от телефона си в рамките на секунди, е идеалния остров за МЛМ-шарлатаните и финансовите пирамиди. Идеята за виртуална валута е стара колкото света. Нарича се ДОВЕРИЕ. Как можеШ да се довериш на човека срещу теб?! Не, не можеШ. Но по-страшното е, че не искаш. В един момент да не се окаже, че "облака" ще е новата банка, щото ще трябва и backup, restore, diversity. Същите тези "богаташи", които съчиниха тайния хакер Хатоши Накамура или който и там да си измислиха, че тайно "променя системата" има и сърцераздирателни клипове на наемни актьори, които със сълзи на очи обясняват как криптовалутите ще унищожат банките и "тъмните бюджети" (кредити) на правителствата. Когато видя протест на банкери, тогава ще повярвам, че нещо се променя към добро.
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...