Премини към съдържанието

София на живо от протеста: Bulgarian Anti-Government protests 38th Day 39-та вечер на протести, три блокади в София

от Анита Христова Трифонова,16.08.2020
  • 302 прегледа
  • 2 коментара

София на живо от протеста: Bulgarian Anti-Government protests 38th Day 39-та вечер на протести, три блокади в София

39-и ден на протести в София. Блокирани остават трите ключови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, при Министерския съвет и пред Ректората.

Непроменени остават и исканията на протестиращите - незабавна оставка на правителството и главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване и промени в съдебната система

Към 19 ч. протестът протече мирно и спокойно. Точно под прозорците на Министерския съвет палатки са разпънали и майките от инициативата "Системата ни убива".

В 20 часа на площада отекна музиката на вечните Queen и подходящата за случая "We will rock you" (Ще ви разбием), пише БГНЕС.

Към 20:30 ч стана ясно, че се правят опити от протестиращите да блокират пътя Кулата - Симитли, като се придвижват бавно.

В 21 ч, по традиция, протестиращите пред Министерския съвет се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител" с крайна точка - блокирания Орлов мост. Там, по случай празника Успение Богородично, отправиха обща молитва.

Протестиращи и граждани на Орлов мост обаче се оплакват от група бездомни, които ги притесняват и дори твърдят, че жена е размахвала нож срещу тях.

Въпреки проливния дъжд, протестиращи останаха на пост в палатките си на трите блокади в София. Обмислят обаче да сменят тактиката през следващите дни.

38-ят ден на протести премина без напрежение

38-и ден на протести в София: Мъж беше арестуван, блокадите остават

Още преди началото на самия протест се стигна до арест. Жена, във видимо нетрезво състояние отиде при палатковия лагер при Президентството и започна да се кара с протестиращите. Няколко мъже я избутаха настрани, а това видимо я ядоса още повече. Стигна се до намесата на няколко полицаи, които се наложи да я арестуват, посочва NOVA. 

Към момента няма информация за нови очаквани блокади тази вечер, тъй като организаторите от т.нар. "Отровно трио" не са съобщавали за такива.

Медицинските сестри излизат на безсрочен протест

От Сдружение "Зограф" поискаха културният министър Боил Банов да глоби организаторите на протеста от "Отровното трио" с 30 000 лв. Причината е поругаването и увреждането на емблематичната сграда на Народното събрание. Припомняме, че в четвъртък тя беше замеряна многократно от протестиращи с яйца и домати.

От няколко дни на Орлов мост живеят и група роми, които не са част от протеста и притесняват и протестиращите, и живеещите в района, като проявяват агресия.

След подаден сигнал на 112 патрулна кола отведе една от жените в районното управление.

Освен в София, голям протест и тази вечер има във Варна.

За пореден път недоволни граждани от Благоевград направиха опит за блокада на главен път Е-79, предаде "Фокус".

След като не бяха допуснати от полицейските служители да блокират пътя, протестиращите скандираха "Оставка" в страни от пътя.

Силна подкрепа оказват много българи, живеещи зад граница

Трябва да се смени курса,ББ и управляващите не разбират от протести, с добро  не става,а бабите и старците няма как да сменят системата и да скочат. Според мен с това протакане се доказва ,че някои взимат пари за тези протести и от двете страни-КАЗАХ НЯКОИ САМО.

Но Боко е затънал до гуша...и явно трепери за живота си, който вече явно виси на косъм и то от неговите хора е застрашен.

София НА ЖИВО от протеста: Bulgarian Anti-Government protests 38th Day

 

Препоръчани коментари

Коментари

Защо Борисов не пуска €141,5 млн. на Венецуела, скрити в Инвестбанк: международно разследване по писмо на депутатското мнозинство в Каракас https://19min.bg/

Защо Борисов не пуска €141,5 млн. на Венецуела, скрити в Инвестбанк: международно разследване по писмо на депутатското мнозинство в Каракас

image


Вече се прочухме в Европейския банков съюз месец след влизането ни в него и в т.нар. чакалня на Еврозоната и можем да бъдем сигурни, че ще останем доста по-дълго в нея от обичайните две години поради истории като тази, която сега разказваме. Въпреки поредното писмо до българския премиер Борисов на депутатите от мнозинството в парламента на Венецуела за размразяване на парите, откраднати от режима на Мадуро и замразени в Инвестбанк по сметките на нейния акционер адвокат Цветан Цанев (" от кръга Баня", както пишат венецуелците)- общо 141,5 млн. евро или 158 млн. долара, незнайно защо няма реакция нито от министър - председателя, нито от близката до него банка, става ясно от международно журналистическо разследване на бг сайта Биволъ и латиноамериканската медия armando.info. В него са показани документи както за прехвърлянето на парите, така за замразяването им, както и депутатското писмо до премиера. Скандалът започна след разговор на тогавашния американски посланик Рубин с Борисов, на който той остро постави въпроса защо въпреки многото сигнали от посолството и служите на САЩ продължава  "прането на венецуелски петродолари от режима на Мадуро през Инвестбанк", пише в международното разследване на Биволъ и armando.info. Сега поводът е арестът по американска заповед на 12 юни т.г. на главното действащо лице по.....

Линк към коментара


IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Добави ново...