Премини към съдържанието

117-и пореден ден на недоволство срещу правителството(02.11.2020)

от Анита Христова Трифонова, 2.11.2020
  • 247 прегледа
  • 0 коментара

Протестът, ден 117: Недоволстващи блокираха бул. „Дондуков“

795502411ba5.jpg

 

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/627317

 

Въпреки че вчера от „Отровното трио“ заявиха, че протестът вече няма да бъде всекидневен и обявиха, че следващата демонстрация ще е на 5 ноември, днес пред Министерския съвет отново се събраха протестиращи. Те скандират познатите лозунги „Оставка“, „Борисов – позор, оставка и затвор“ и „Мутри вън“.

 

557d7a4b2c3b.jpg

"Отровното трио" променя протеста

 „Бойко Борисов, ти си премиерът, който се изложи пред целия свят с чекмеджето и с голите си снимки. Няма друг европейски лидер, който да прави това с народа си“, заявиха протестиращи. Те са категорични, че ще бъдат на улицата, докато исканията им не бъдат изпълнени.

А те остават същите - оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори, въвеждане на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.

8d4398e612d2.jpg

Недоволни от управлението на страната варненци се събраха пред сградата на местната администрация за 117-а поредна вечер за да поиската оставките на кабинена на Бойко Бирисов и на главния прокурор Иван Гешев. И днес протестиращите изказваха мнения за политическата ситуация в страната. Отново бе подчертано, че трябва да се води безкомпромисна борба с корупцията във всички сфери на държавно управление.

25632fd087bd.jpg

Отново се открои и темата за пандемията от коронавирус. Няколко от участниците изразиха своите съмнения за ефективността на PCR- тестовете. Според тях често се правят манипулации в болниците с цел да се усвоят пари по клиничните пътеки.

За нападение на палатковия лагер разказа един от обитателите му. По думите му група от 10 млади момчета целенасочено са търсили провокация. След словесна битка се е стигнало и до физическа саморазправа. Инцидентът е станал в нощта на събота срещу неделя. Двама от протестиращите са се оплакали и на полицията за упражнена агресия върху тях.

Около 25 човека се включиха в демонстрацията в понеделник. Несъгласните с властта отнов се разделиха след като изпяха химна на България.

Протест и във Варна

Недоволни от управлението на страната варненци се събраха пред сградата на местната администрация, за да поискат оставките на кабинета и главния прокурор. И днес протестиращите изказваха мнения за политическата ситуация в страната. Отново бе подчертано, че трябва да се води безкомпромисна борба с корупцията във всички сфери на държавно управление.

 

ПРОТЕСТИТЕ СПИРАТ ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА

 

 

Национален План за възстановяване и устойчивост на България - първи коментар на Христо Иванов

 

 

Sofia, Bulgarian Anti-Government protest day 117 - new organizers

 Централна емисия новини (02.11.2020)

 

За протестите с ново начало - "Алтернативата" с Лили Маринкова, 02 ноември

 5c135d78c553.jpg

 

 

"ДУМАТА Е ВАША" с водещ СТОИЛ РОШКЕВ (02.11.2020)

 

 

"Делници" с водещ Николай Колев -02.11.2020

 

 

 

"АКТУАЛНО ОТ ДЕНЯ" с водещ НИКОЛАЙ ГРОЗДАНОВ (02.11.2020

 

СВИЛЕНСКИ: МАШИНАТА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ГАРАНТ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ БЮЛЕТИНИ

 

 

 

„Не се страхувай“, с Васил Василев (02.11.2020), част 1

 

 

„Не се страхувай“, с Васил Василев (02.11.2020), част 2

 

Препоръчани коментари

Коментари

Все още няма коментари.IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Добави ново...