Премини към съдържанието

Борисов посрещна Зоран Заев ... (бил много болен , но ще ни продаде)

Борисов посрещна Зоран Заев ... а бил много болен , но ще ни продаде ....много са гъсти със Заев-театър правят!!!!!!!! Що Заев не се страхува,че Борисов ще го зарази...? Наистина ни имат за много прости-прост народ, слаба държава! Македонците ще ни....и те ще ни...

https://www.24chasa.bg/novini/article/9206288

Боpиcoв на инжекции cлeд 15 дни c KОVІD
09.11.2020 20:00; 24 чaca 173812; 

Борисов посрещна Заев в София за Срещата на върха на Берлинския процес 

945901b804ea.jpg

 

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев в София, където предстои да започне срещата на върха от инициативата Берлински процес, на която тази година двете държави са съдомакини. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

"Има много символика в Съвместното домакинство на България и Република Северна Македония на Берлинския процес. То е първото по рода си от държава членка на ЕС и държава от Западните Балкани и е потвърждение за категоричната ни ангажираност за развитието на региона. Независимо от предизвикателствата, свързани с пандемията, България и Република Северна Македония обединихме усилията си за изпълнение на набелязаните цели и приоритети на съвместното ни домакинство. Благодаря на Ангела Меркел, Zoran Zaev, Урсула фон дер Лайен, Emmanuel Macron и на всички останали колеги за активното им участие във форума днес", написа премиерът Бойко Борисов в своя Facebook профил.


В последната си публична изява Зоран Заев обвини България, че нарушава Договора за добросъседство, след като страната ни уведоми Еврокомисията, че ще наложи вето на преговорната рамка за Скопие.

"Има първа блокада от България. Член втори от Договора за добросъседство и сътрудничество с България казва много прецизно как България ще подкрепя Република Северна Македония за присъединяването й към Европейския съюз. И определено днес е нарушен," каза Заев.

Вчера видеоконферентни разговори проведоха и външните министри на България и на Република Северна Македония Екатерина Захариева и Буяр Османи.

Захариева предупреди, че  "ако се изпълнява добросъвестно и не се търсят начини за заобикаляне или неприлагане на разпоредбите му, има всички гаранции да се решат отворените въпроси."

Позицията на България за преговорната рамка ще бъде изразена официално на 17 ноември, когато е насрочен Съветът по общи въпроси. В рамките на срещата на върха на Берлинския процес днес ще бъдат ще бъдат подписани две декларации - едната съдържа план за действие за създаване на общ регионален пазар, който да подготви Западните Балкани за общия европейски пазар, а втората описва зеления дневен ред на региона в съответствие със "зелената сделка" на Европейския съюз. 

Замисълът на Берлинския процес е да допълва и подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани. Дейността на процеса е насочена в три главни направления: икономика и свързаност; помирение и добросъседски отношения; сигурност. Целта на инициативата е да бъдат създадени благоприятни условия за оптимизиране на регионалното сътрудничество чрез инициативи и проекти, чиито резултати имат реално и видимо отражение върху икономическата сигурност и стабилност и приближават държавите от Западните Балкани до нормите и стандартите на ЕС.

ДРЪН,ДРЪН...ТЕАТРО,ВОДЕВИЛ!  БОЖЕ,

КАКВИ АРТИСТИ И ПАК НИЕ ГУБИМ- БГ-НАРОД!!!

dfd5e0d7a823.jpg

 

Миската Борислава с детето му Ема нали е македонка?!
Боко наистина е за публично линчуване от българския народ !
Национален предател! Пфу!

Препоръчани коментари

Коментари

Все още няма коментари.IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Добави ново...