Премини към съдържанието

Никога досега Герб не са печелили пълно мнозинство.Какво се перчат тези уж масонски служители били,та те са крадлива, престъпна пасмен..само!


 

Заплахи валят ......... ,та дори и  от Цвета Караянчева. Голям резил сме ,българи и

си стойте в къщи , не гласувайте ,после ще се чудите откъде Ви дошло и за децата вИ. 

Дали пък Ердоган ще пусне бежанците към България ако не бъде избран пак Борисов

и неговата Герб? То май не само Герб ами доста предатели има склонили се за пари

да защитават сикаджията мутра престъпник -Борисов.И тази Цвета откога и тя започна

като мутреса, само калинка едва ли,!

И тя започна да заплашва хора на важни постове?

То че църкавата е купена от мафиотите вече е ясно.

Но това с хартиените бюлетини не ми харесва.Или или, какво е

това  ту с хратия, ту машина и то ще ги повредят или прегреят...ха ,ха  мафиотщини! 


Не, няма оправияБорисов трябва да бъде прогонен далече много далече макар че

заслужава много повече като предател на род и Родина.

 Стефан Янев: Надявам се да има кабинет, имаме нужда от стабилност
 СТЕФАН ЯНЕВ: ПРИЗОВАВАМ ЗА МАСОВО ГЛАСУВАНЕ, ОТ НАС ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ (11.07.2021)БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИЗЦЯЛО МАШИННО ЗА 23 ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ (11.07.2021)
 Какво очаква Борисов от Ердоган - "Разговор" с Иван Бакалов
 МВР срещу прокуратурата заради търговията с гласове -

"Разговор" с адв. Николай Хаджигенов

 Архимандрит Дионисий: Властта държи църквата в портфейла си

 

 

Препоръчани коментари

Коментари

https://www.youtube.com/watch?v=GaCSwvvSX2M

 

БОРИСОВ ОБИЖДА РАШКОВ - ТОЙ МУ ОТГОВОРИ ПОДОБАВАЩО

МИСИРКИТЕ СЕ РАЗШАВАХА ЗА ПОСЛЕДНИ БОНУСИ ОТ ГЕРБ...никоя партия не можела да свали ес и нато,които ни въртят на шиш, а народа?!

"ГОСПОДА 
НИКОЙ НЕ ВИ ПРЕЧИ ДА ОБИЧАТЕ ГЕРБ, НО ДА  СЪЗДАВАТЕ ФАЛШИВИ  НОВИНИ ЗА ПОРЕДНАТА МУ "ПОБЕДА"  Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ГАВРА С ХОРАТА- ТРИ ЧАСА ГИ ЗАБЛУЖДАВАХТЕ ИЛИ СИ ОТМЪЩАВАХТЕ, ЧЕ НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАШИЯ  ГЕРБ-- ДА  ТАКА ЩЕ Е ВЕЧЕ!ПОВОДА ЗА КАЗАНОТО:


ПОЛИТОЛОЗИ АДМИНИСТРАТОРИ ВСЯКАКВИ ) ) В НЕДЕЛНАТА ВЕЧЕР НА 11 ЮЛИ ЕДВА ДОЧАКАХА 20 00 ЧАС  ДА   ПРЕДСТАВЯТ ВЪВ ВРЕМЕТО Д 24 ЧАСА ПРЕД ЗРИТЕЛИТЕ СИ ПОРЕДНАТА ИЗБОРНА ПОБЕДА НА ГЕРБ. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОПЛЮХА ПП ИТН- ЧЕ НЯМА ПРОГРАМА, Н"ДОПИТВАНИЯ"  УЖ!  ДО ГЛАСУВАЛИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, КАТО ПОРЕДНАТА ПОБЕДА НА ГЕРБ - ИЗМАМА, ЗАБЛУДА . ДАЛЕЧ ОТ ИСТРИНАТА!
СРАМНО БЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ, КОЙТО РЕАЛИРАХА  300 ДНЕВНИ ПРОТЕСТИ С ЦЕЛ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПРОМЯНА. И СЛЕД РАЗКРИТИЯТА НА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛС ТВО, ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С МИЛИАРДИ, КОИТО ДАВАТ ОТГОВОРА ЗАЩО СМЕ СТРАНАТА С МИЗЕРНИ ДОХОДИ.
КОМЕНТАТОРИТЕ ПОСОЧИХА, ПОДКРЕПИХА ГЕРБ, , ЧЕ ДЕЙСТВИЯТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА БИЛИ НЕ   ЗА ОСИГУРЯВАНЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, А ЗА ОСУЕТЯВАНЕ ПОБЕДАТА НА ГЕРБ. НЯКЪДЕ КЪМ 21 ЧАСА КОМЕНТИРАЩИТЕ ПОСОЧИХА, ЧЕ ВСЕ ПАК ИЗБОРИТЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД“ ,

КОЯТО ОБАЧЕ НЯМА КАПАЦИТЕТ ДА УПРАВЛЯВА- НЯМА ПРОГРАМА, ЕКСПЕРТИ.
НЕ МОЖЕХ ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ И УШИТЕ СИ, ЗА ЧУДОВИЩНОТО ЗАБЛУЖДЕНИЕ, КОЕТО СЕ ИЗСИПА НА ЗРИТЕЛИТЕ. ТО БЕ КОМБИНИРАНО СЪС СМЕНЯЩИ СЕ ЦИФРИ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВОТА. ДОКАТО СЕ ЛЕЕХА НЕНУЖНИТЕ СЪОБРАЖЕНИЯ И НЕПОИСКАНИ СЪВЕТИ ЗА ДЕИСТВИЯТА ПО РАЗПРЕДЕЛЕНИТЕ МАНДАТИ, ДОКАТО В ЕВРОПА И САЩ ТЕЧАХА ИЗБОРИ. ЗАТОВА ЗАСЕГА ПО СВОБОДА СА СЛОВОТО СМЕ НА 112 МЕСТО И ПО НАДОЛУ СЛИЗАМЕ С ТАКИВА СПЕКТАКЛИ

ВРЕМЕ Е ДА СЕ УЧРЕДИ „НАГРАДА“ ЗА НАЙ ИЗЯВЯВАЩИ СЕ КОМЕХТАТОРИ- ПОДДРЪЖНИЦИ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ, КОЕТО НЕ ЗАСЛУЖАВА АДМИРАЦИИ.
ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО С ХОРИЗОНТ ДО ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ, КОЕТО ДА МАХНЕ КАЛИНКИТЕ ОТ АДМИНИСТРАЦИИТЕ. ЗАЩОТО ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ,- И СА ВНУШИТЕЛЕН КОНТИНГЕНТ ОТ НАД 600 000 И ТОВА ИМ Е ЗАДАЧАТА- ДА ГИ ДЪРЖАТ НА ВЛАСТ.
  
СМАЧКВАНЕТО НА ГЕРБ  ДА ПРОДЪЛЖИ  "  

 

Слави Трифонов: Хубав ден за демокрацията, бяха най-честните избори
Галъп: ИТН първи с 23.2%, ГЕРБ-СДС - 22.9%
Иванов: ДБ изпреварва ДПС и това е много важно

Прочети още на: https://www.dnes/izbori-2021/2021/07/11/pri-100-paralelno-prebroiavane-koi-kolko-deputata-shte-ima-v-46-oto-ns.496710#comment-newest

Ето как ни тровят олигарсите на Бойко – 210 т италиански боклук чака за горене в ТЕЦ-а на Ковачки -ДОКУМЕНТИ 

На една площадка в близост до ТЕЦ „Бобов дол” на олигарха до ДПС и ГЕРБ Христо Ковачки в момента се намират останали 210 тона отпадъци от скандално известния  т.нар. „италиански боклук”, който трябва да бъде изгорен, за да се трови народът в името на бързата печалба на близките до хунтата, разкри Narod.bg.

Престоят на тези 210 тона е нерегламентиран, защото, Нотификацията им е с изтекъл срок още в началото на месец юни, миналата година.

Кой в Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ разреши този италиански боклук да влезе в България, пита в свое ново разследване Валя Ахчиева.

НЯМА ДЪРЖАВА: Христо Ковачки тровил София 5 пъти над нормата цели три месеца (ТЕЦ „Бобов дол” гори вносен боклук)

Кой подписа Нотификацията за трансграничен превоз на италианската фирма „Вибеко”, за внос от Италия на 8 400 тона смесени отпадъци с код 19-12-12? И с това, всъщност разреши те да се изгарят в ТЕЦ „Бобов дол”, без да провери, отговаря ли централата на всички изисквания за изгаряне, според издаденото Комплексно разрешително от Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/?

Или…може би е знаел, но под натиск е подписал Нотификацията?

Кой заместник-министър подписа още една Нотификация на италианската фирма „Вибеко” за трансграничен превоз на 9 000 тона смесени отпадъци, отново с код 19-12-12, за рециклиране в плевенската фирма „Феникс-Плевен”, без да провери, че този вид отпадъци не се рециклират, а и че в плевенската фирма няма такава техника за рециклиране?

Кой подписа?

Един заместник-министър е подписал. А един директор на дирекция „Управление на отпадъците” е написал доклад до него, че това е възможно. И заместник-министърът е сложил подписа си.

МЪЛНИЯ: Зам.-министър издава схемите на ВМРО с горенето на боклук (РАЗСЛЕДВАНЕ)

И това не е арестуваният и обвинен заместник-министър Красимир Живков по делото „Бобокови”. Друг заместник-министър е. Но, за него не се е чуло нищо да е притесняван от прокуратурата в разследването по казуса с този италиански боклук.

Ще разкрием кой е.

Защото, с неговия подпис в Нотификацията и Решението по нея от 29.03.2019-та година, този боклук е тръгнал от Неапол и фирмата „ Вибеко” към България и фирмата „Траш еко пак”. Това са 8 400 тона смесени отпадъци с код 19-12-12, различни от упоменатите в код 19-12-11 по Европейския каталог на отпадъците. Нов код ли са измислили?

image

Това са смесени битови отпадъци след механично третиране. И единственият възможен начин е те да се изгорят или депонират. Те не могат да се рециклират. И така, те са пристигнали в Пристанище „Бургас”.

После с камиони на фирмата „Ваня транспорт” боклукът е докаран до ТЕЦ „Бобов дол”. Една част от него е пристигнала на 01.06.2019, а другата част  – след два дни – на 03.06.2019. И тъй като Нотификацията има срок една година, и тази година е изтекла през месец юни 2020-та, станало е така, че в ТЕЦ „Бобов дол не са успели да изгорят цялото количество смесени отпадъци.

Защо не са успели?

Защото, контролният орган – Регионалната инспекция по околна среда и води/ РИОСВ/ в Перник е спряла дейностите по изгарянето на 23-ти януари 2020-та – само няколко месеца след старта на горенето на боклука. На тази дата с принудително-административна мярка /ПАМ/ се спират шредерните инсталации за предварително раздробяване на боклука, пристигнал от Италия на бали.

Кандидат-зетят на Бойко – Стоян Сарийски – Стенли, се оказа едър вносител на…боклук за горене, преди години лапнал 50 млн. евро покрай софийското метро

Причината – ТЕЦ „Бобов дол” на Ковачки не е изпълнил задълженията си в областта на екологичното законодателство за тази дейност – горене на отпадъци. И така затруднявал контролната дейност на държавните органи.

Всъщност, отивайки с дрон да търсим този останал италиански боклук, ние очаквахме да заснемем  бели бали – както е дошъл той от Италия. Но се оказа, че боклукът е шредиран – тоест, натрошен. И затова тези 210 тона са 3 големи купчини на площадката на фирмата „Хийт енерджи”. Това е друго юридическо лице, но няма как да влезеш там, освен през портала на ТЕЦ „Бобов дол”. И ние с нашия екип се изправихме пред бариерата, за да искаме среща с новия изпълнителен директор – инж. Любомир Спасов.

Той се съгласи на интервю и потвърди, че отпадъците се намират все още на площадката, защото са поставени в ситуация, че няма къде да ги предадат за утилизация. Не успели да ги изгорят, заради принудителната мярка, която им е наложила РИОСВ-Перник.

Първо в Narod.bg: Прокурори от Италия разследват Христо Ковачки и „котарака” на Бойко Сашо Сталийски са незаконен внос и горене на боклуци

Инж. Спасов не знаел, точно, за какво са им спрели горенето на отпадъци. Имали били система за видеонаблюдение. А през последната една година вече и от РИОСВ-София им налагали принудителни мерки за нерегламентирания престой на боклука на площадката. И ТЕЦ „Бобов дол” сега се намирал в порочен кръг. Нямали право да съхраняват отпадъците от Италия. Нямали право да ги изгорят. Не можели да ги предадат и на друга фирма. Затова боклукът си стои още на площадката.

Главният еколог на ТЕЦ „Бобов дол” – Елка Зарева ни заведе при боклука, за да го видим отблизо. И ни показа спряната поточна линия за шредиране, където той бил шредиран – предварително раздробен.

Оглеждам купчината с натрошения италиански боклук и питам Елка Зарева, кое е притеснило експертите от РИОСВ-Пловдив, че има нещо нередно около този отпадък? Не знаели защо.  Може би самият контролен орган трябва да обясни, коя е причината да смятат, че този отпадък е с някакви опасни свойства – отговаря главният еколог на ТЕЦ „Бобов дол”.

Предишният директор на централата Емил Христов беше задържан и обвинен миналата година, след като Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че за ТЕЦ „Бобов дол” има данни за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от ЕС. Тогава бяха проверени ТЕЦ-овете „Бобов дол”, „Брикел”, „ Сливен” и „Перник” – всички те са свързани с бизнесмена Христо Ковачки, наричан в медиите – „енергийният бос”.

По-късно стана ясно, че е образувано досъдебно производство за нарушения по изгарянето и разполагането на площадка наблизо за отпадъци. И…толкова. Нито дума после не се чу за потърсена отговорност от длъжностни лица, които са позволили това изгаряне да се случи.

А италианският боклук все още обикаля България! И престоят на боклука на площадката е незаконен. Защо няма дело в съда за това?

Под крилото на ГЕРБ и ДПС: ТЕЦ на Христо Ковачки изгорил 400 000 тона НЕЗАКОННО гориво само през 2020 година

Как да не остане у нас усещането, че тази атака на прокуратурата е била само за онзи момент, преди година и половина, когато избухна международният скандал около аферата с италианския боклук?

Всичко започна от италианските карабинери, които през месец декември 2019-а заловиха влакова композиция, натоварена с отпадъци, които трябвало да пристигнат в България. Като резултат започна шумното дело срещу братята Атанас и Пламен Бобокови, които бяха задържани заедно със заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, през месец май 2020-та.

И въпреки стотиците томове по това дело в Специализирания наказателен съд, никой не е разследвал въпроса:

Кой разреши вноса на този боклук?Кой подписа Нотификацията за трансграничен превоз на италианската фирма „ Вибеко”? Чия е отговорността, този италиански боклук и сега да стои на площадката до ТЕЦ „Бобов дол”?

image

Поисках становища от четирима експерти в РИОСВ-София. И всички те бяха категорични.

Според Главния експерт Ина Цветанова, срокът на Нотификацията за тези отпадъци от Италия е изтекъл отдавна, но има юридически лица в България, на които е разрешено те да изгорят този боклук. И това може да се случи, ако ТЕЦ „Бобов дол” успее да сключи такъв договор с някоя компания.

Н  в ТЕЦ „Бобов дол” не може да се изгори този боклук, защото им е наложена принудителна мярка, заради неизпълнени изисквания. Дори и в момента. Другият Главен експерт – София Атанасова е категорична, че ТЕЦ „Бобов дол” не е имал навсякъде система за видеонаблюдение на местата, където следва да има. Сега вече имат, но към онзи момент от миналата година – не са имали такова видеонадблюдение, според изискванията в Комплексното разрешително.

Директорът на дирекцията „Административни, финансови и правни дейности” – Наско Станимиров заяви, че ТЕЦ „Бобов дол” не е имал в началото на миналата 2020-та година, най-важното – работеща автоматична система, която да спира дейностите по изгарянето, ако започне  замърсяване на въздуха. Освен това, категорично не било вярно и това, че в съда били падали административните актове и наказателните постановления, наложени на ТЕЦ „Бобов дол” от контролния орган РИОСВ. Напротив! Съдът ги потвърждавал.

А експертът от дирекция „Контрол на околната среда” в РЕОСВ-София Ралица Венкова съобщи, че те са констатирали несъответствия по изпълнение на Комплексното разрешително на ТЕЦ „Бобов дол”. И затова още през месец ноември 2020-та година, от РИОСВ-София написали писмо до изпълнителния директор на ИАОС да преразгледат въпросното Комплексно разрешително. Имало допуснати неточности. Например този  факт –  големият комин на ТЕЦ „Бобов дол” нямал сероочистваща инсталация. Имало само филтри, но нямало пречиствателно съоръжение за изпускане на непречистени емисии във въздуха, в преходни режими на работа.

След всичките ми срещи по казуса „ТЕЦ „Бобов дол”, аз попитах Специализираната прокуратура:

Докъде стигна досъдебното производство за ТЕЦ „Бобов дол”?

Отговориха ми, че все още разследват, но нямало повдигнати обвинения на длъжностни лица. Обвиняем е само бившият директор на ТЕЦ „Бобов дол” Емил Христов.

Попитах Специализираната прокуратура и за другия казус – „Феникс-Плевен” Има ли повдигнати обвинения на длъжностни лица?

В отговора  се посочва само делото „Бобокови”, обвиняемият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков, както и едни трима обвиняеми по същото дело, които много бързо се признали за виновни още на досъдебната фаза и сключили споразумение с прокуратурата. А Специализираният наказателен съд одобрил това и тримата получили условни присъди. Единият е бившият директор на РИОСВ-Плевен Габриел Савов, а другият е управителят на фирмата „Феникс-Плевен” Айгюн Еминов.

Толкова. Няма други длъжностни лица, изправени пред съда по аферата с италианския боклук.

Накрая в отговора си до мен, от Специализираната прокуратура отбелязват, че „отпадъците с код 19-12-12 не се явявали „опасни”. И затова те не били предмет на престъплението по член 353в от НК. А се явявали евентуално предмет на административно нарушение, като в случая компетентната институция се явявала РИОСВ-Плевен.”

Шокирана съм от този отговор. Знам, че смесените отпадъци за изгаряне не са записани в класификатора като „опасни”. Но, знам и това, че, ако те не се управляват законосъобразно, може да има опасни последици за живота или здравето на хората. Тогава, никой не е извършил престъпление, така ли?

Открихме един от осъдените условно по делото „Бобокови”. Айгюн Еминов – управител на фирмата „Феникс-Плевен”.

Открихме го като наемател в дома му в София, на чийто адрес сега е регистрирана въпросната фирма. Само че, виждайки ме, Айгюн истерично блъсна вратата. И се заключи отвътре. Той вече е осъдено лице. Но, отпадъците, пристигнали от Италия, реално, все още стоят на площадката на фирмата „Феникс-Плевен”. Това заснехме сега с дрон. А по документи, тези отпадъци са рециклирани! Тоест, няма ги! Но, тях ги има! Някой е съставил фалшиви документи за това.

Така стоят и 210 тона от бобовдолския боклук от Италия. А друга част от него обикаля  България. Ето как.

Когато контролният орган РИОСВ-Перник спира горенето на тези смесени отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол”, от тях били останали над 900 тона. От централата започнали да го продават на фирми, които имат разрешително за горене. Най-напред го вземала компанията „Девня цимент”. Но, после изведнъж спрели и не продължили договора с  ТЕЦ „Бобов дол”. Тогава започнали да дават боклука на пловдивската фирма „Реци Трейд България”, която имала площадка в Първомай. После и те изведнъж спрели да приемат боклука.

image

Директорът на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков потвърждава, че при проверка на площадката на „Реци Трейд” ЕООД са открили над 24 тона отпадъци от ТЕЦ „Бобов дол” с код 19-12-12. Но те вече били извозени към „Девня цимент”.

Питам изпълнителния директор на „Девня цимент” Силвио Тийде, какво е станало с боклука и защо не го искат от ТЕЦ „Бобов дол”, а го искат от фирмата „Реци Трейд България”?

От там ми отговарят, че въпросните отпадъци вече били оползотворени по всички правила и в най-кратки срокове. А не подновили договора си с ТЕЦ „Бобов дол”, заради „ високото влагосъдържание на материала и съдържанието на единични големи бетонови парчета / вероятно от строителни отломки/, които са негодни за приложение в тяхната инсталация.

Приели са боклука от фирмата „Реци Трейд България”, защото от тях го получават след предварително третиране с код R12, подлежаща на контрол от компетентните органи. Така вече, според българското законодателство, може да се смята, че материалът е с произход Бължария.”

Боклуците в България – кой заплете точно тази схема с трансграничен превоз на смесени отпадъци?

На 17.12.2018 година, от италианската фирма „Вибеко” подали заявление в МОСВ за издаване на писмено съгласие – Нотификация за трансграничен превоз на отпадъци с код 19-12-12 , смесени отпадъци. И на 29.03.2019г., заместник-министър Николай Кънчев подписва Решение, с което предоставя съгласие по Нотификация на италианската фирма „Вибеко”.Тя е от 01.04.2019. Според документа подписът е на заместник-министър Николай Кънчев.

А директорът на дирекция „Управление на отпадъците”  тогава – Славея Стоянова, която след това два пъти става заместник-министър, изпраща въпросната Нотификация на италианската фирма „Вибеко”.

Преди тази Нотификация е подписана другата – тази за 9000 тона смесени отпадъци за рециклиране в плевенската фирма „Феникс-Плевен”.

Заявлението на италианската фирма „Вибеко” е подадено в МОСВ на 15.10.2018г. И много бързо – на 29.10.18, директорът  Славея Стоянова пише доклад до заместник-министър Николай Кънчев, че той „може да даде своето съгласие за превоз на посочените отпадъци от Италия за България.” И на 02.11.2018 година, според документа, заместник-министър Николай Кънчев подписва Нотификацията.

Потърсих бившия вече заместник-министър на околната среда и водите Николай Кънчев в централата на ВМРО, защото дълги години той беше заместник-председател на партията на Красимир Каракачанов. Кънчев беше във властта от квотата на ВМРО. Но, не го откривам в кабинета му. Успявам да се свържа с него по телефона след дълго звънене.смесени отпадъци с код 19-12-12 за плевенската фирма “ Феникс-Плевен”, подписана от заместник-министъра Николай Кънчев.

И за моя изненада Николай Кънчев отрича всичко:

– Господин Кънчев, защо подписахте Нотификацията за  италианския боклук за „Феникс-Плевен и за…

– Няма такава! Не съм я подписал! Нещо грешите!

– Има подписи за Нотификацията на италианската фирма „Вибеко”, който е пристигнал за ТЕЦ „Бобов дол”.

– Бъркат! Бъркате!

– А чий е подписът тогава?

– Ами,…това е доказано във времето.

– Разпитваха ли ви по досъдебните производства?…

– …

Прекъсна връзката Николай Кънчев, когато го попитах за прокурорското разследване. И отрече да е подписвал нотификациите. Само че, аз разговарях  след това  с бившия директор тогава в МОСВ – Славея Стоянова. И тя потвърди всичко.

Но се оправда по най-абсурдния начин. Защо сте написали доклад до заместник-министър Николай Кънчев, че може да даде своето съгласие за превоза на тези отпадъци от Италия? И последва отговорът на Славея Стоянова:

– Обърнете се към експертите в дирекцията „Управление на отпадъците” в МОСВ, които са подготвили нотификациите! Докладът се готви от експертите! Докладвали са ми, че всичко е наред, че няма никакви нарушения от гледна точка на МОСВ.

Нарушенията са при издаването на разрешително на „Феникс-Плевен” от РИОСВ-Плевен!А ТЕЦ „Бобов дол” по същия начин си има надлежно издадено Комплексно разрешително от Агенцията по околна среда! След като те са преценили, че те отговарят и са издали Комплексно разрешително, то е невъзможно, ние да направим отказ с тези мотиви!

– Вижте, госпожо Стоянова, обществото не го интересува, коя институция какво прави!

– Вие се обаждате на мен! Аз отговарям само на въпроси, на които мога да отговоря!

– Но, комините на ТЕЦ „Бобов дол” са едни и същи! И отпадъците са едни и същи!

– Комините се контролират от контролен орган! Казва се РИОСВ!

– А министерството?

– Министерството при издаване на Нотификации борави с определени документи! Тези документи са абсолютно надлежно представени и към момента, в който е издадена Нотификация, дали на ТЕЦ „Бобов дол” или на „Феникс-Плевен”, ние сме работили с документи, издадени от другите институции!

– И не носите никаква отговорност, така ли?

– Да! Абсолютно!

Абсурден е този отговор на бившия директор и два пъти заместник-министър в МОСВ Славея Стоянова!

Да твърдиш, че заместник-министрите само подписвали това, което им поднасяли по-ниско стоящите държавни служители и затова те не били носели отговорност с подписа си?! И никой в прокуратурата не е разследвал това? Какво да си мислим тогава?

За единия – опасен боклук, има шумно дело с арести и изправен заместник-министър пред съда, а за другия боклук, който не е класифициран като „опасен” – няма нищо! Няма потърсена отговорност от длъжностни лица в министерството и контролните му органи.  Все едно, че не е минал боклукът през комина на ТЕЦ-а и не е имало обществен натиск да спрат?!

Двоен стандарт ли е това? Или е …замитане на следите от боклука на италиано-българската афера?

 

Линк към коментара


IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване