Премини към съдържанието

"Докато съм на власт" -авторска песен на Анита Христова Трифонова

от Анита Христова Трифонова,28.01.2022
  • 229 прегледа
  • 5 коментара

"Докато съм на власт" -авторска песен на Анита Христова Трифонова 

музика текст Анита Христова Трифонова  sekirata cekupama 

вият кучета и верни-

некадърни , друговерни.

Секирата била виновна,

а мисирката красовна,

сляла се във образ жаба

и туй много и приляга!

Квака,кряка ,не се спира

и поезия имитира-

плагиатство, стихоплетство

кич и грозноватост, "presto"

в самочувствие без покритие

и под нечие прикритие.

С мръсни думи, злоба, завист,

некадърност и нанавист

жабата пробива път

в жабуняк за кой ли път!?

Не се цапам в жабуняка

на крадливите жабоци,

секира лъскава съм,чака

ме дълъг път и "командоси",

дълъг път във красота,

останете си със жабата!

В "Зона 18В" сечивото ще сече,

щот времето за сеч дойде!

Луди, болни не признавам,

вярна на себе си оставам.

03 февруари 2022.,Плевен

ПОЕЗИЯ Анита Христова Трифонова

Я

музика текст А.Х.Т. sekirata Докато съм на власт 

Препоръчани коментари

Коментари

Театър ли е ? Госпожата пише,жалва се ужким от  Вас-управата на сайта , а всъщност моят блог се манипулира, стоят нейни постове  пълни с вулгаризми,цинизми и обиди,както и в коментари ,емотикони и .т. н , и какво да си мисля? И Продължава,няма как управата на сайта да не знае, да не вижда.. 

....... докладвам...все тая?!

Ясна работа,нали?

В този блог има разни категории и аз ги спазвам.

Никъде не пише ,че трябва да качвам само стихове и разкази,че да има материал за взаимстване от тази,тези които най-много ги дразнят моите песни и политически постове-те няма как да се крадат...ха,ха ! Ами имам право да пускам в различни категории както и да редактирам,нали? А колкото до обидите ,този който употребява вулгаризми и цинизми излага себе си и сайта дори и целта да е да бъда прогонена ,да се засрамя,интересно от какво и от кого?Не налагам само поезия и не вземам чужди идеи,теми...цели изрази, за лични цели .Не участвам в никакви групички и не си разменям паролата с други потребители.

Линк към коментара

Да посъветваме баба .... дето ме бабосва ден и нощи спи в интернета,да не краде теми и сюжети,идеи...от мен.Като няма муза ,уж доцента да и даде...ха,ха!

Боже, колко мъка и бездарие!

Закъсала е с музата..ха,ха!

Боже, колко много национални предатели....и отвън пишат по нашите сайтове срещу Родината България?!

Господ види....също ,но и  действа, понякога по-косно.

Атанас Чобанов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев"

19 февруари , 2022

Депутатите си добавиха по една минимална заплата към възнагражденията

Средно по една минимална заплата ще добавят към заплатите си от 1 март народните представители и представителите на висшата изпълнителна власт.

С поредното увеличение на заплатите на народните представители месечните начисления могат да минат 10 000 лева.

От 1 март премиерската заплата, която е равна на тази на председателя на Народното събрание, става минимум 8704 лв., а президентът ще се разписва срещу над 11 хиляди, като не се смятат добавките за стаж и научна степен. Министрите пък вече ще взимат 7300 лв.

От 1 март основното брутно месечно възнаграждение на народен представител става 5616 лв. , което е със 678 лева повече от досегашното им възнаграждение. Върху тях обаче те получават куп други допълнения. Така например участието в една постоянна комисия осигурява допълнително възнаграждение от 15% върху основната депутатска заплата. Повечето от народните представители не участват в една, а в две комисии. Така надбавката им набъбва до 30%. Оттук идват още 1684,80 лева.

Председателите на комисии и на парламентарни групи ще получават по 35% отгоре, или 7581 лв. Седемте зам.-председатели на парламента получават бонус в размер на 45% от основната депутатска заплата (2527,20 лв.), а председателят на НС – 55% повече (3088,80 лева).

Значително се увеличават и т.н. „безотчетни пари“, които депутати получават. Те ще достигнат 3744 лева на месец.

narodno_sabranie-banknoti_100-50_lv10-69

Линк към коментара

IP.Board Videos by DevFuse
  • Добави ново...