Премини към съдържанието

01 октомври ден на музиката и поезията -втора част-музика-Nightwish-Ever Dream (Превод)Таря,Beethoven - Moonlight Sonata и други

 Без значени жанра и националността-Музиката  пред която се прекланям  както и изпълнителите:първата-

Nightwish-Ever Dream (Превод)

 Roxette - Crash! Boom! Bang!

 ЛИЛИ ИВАНОВА: КАМИНО / LILI IVANOVA: CAMINO (OFFICIAL VIDEO)

 Adriano Celentano -Ma Perke


 Tina Turner - The Best (Official Music Video)

 Beethoven - Moonlight Sonata (FULL)
https://www.youtube.com/watch?v=STB59nqkFjACeca - Kukavica - (LIVE) - (Usce 2) - (TV Pink 2013)

Препоръчани коментари

Коментари

Бетовен е КОЛОС.Лично за мен Таря е ненадмината, единствена.Финалното шоу от турнето "Once" на световноизвестната финландска мелодик метъл група Nightwish е било последно и за певицата Таря Турунен (Tarja Turunen), в качеството й на дългогодишна нейна вокалистка. Това става ясно от сайта на бандата, където на 24 окт. е публикувано отворено писмо до нея.

Първият прочит на писмото е бил предназначен за самата Таря, тъй като то й е било връчено непосредствено след края на шоуто в Хелзинки в петък, 21 октомври. По същество, чрез него тя се е информирала както за това, че вече не е желана в състава на групата, така и за причините, най-важната от които е разминаването на отношението и поведението й с това на останалите. То е подписано от Томас Холопайнен (Tuomas Holopainen) - лидерът и автор на по-голямата част от композициите на създадената през 1996 г. формация.

Според него и останалите 3-ма членове на Nightwish, от които той получил подкрепа за трудното си решение и за това мотивите за него да станат достояние на всички фенове на групата чрез нейния сайт, Турунен се концентрирала върху парите на цената на музиката и приятелството им.

"Скъпа Таря," започва писмото,

"Настъпи моментът, в който трябва да решиш дали историята на Nightwish ще свърши тук или ще продължи за неопределен период от време. Ние работихме в този състав цели 9 години, но все още не сме готови да се откажем. Nightwish е начин на живот, нещо, за което си заслужава да се живее и ние сме сигурни, че не можем да се разделим с него.

Също толкова сигурно е, че ние не можем да продължим с теб и Марчело повече. Пред последната година се случи нещо много тъжно, за което аз мисля ден и нощ. Твоето отношение и поведение вече няма място в Nightwish. Става дума за черти, които никога не бих повярвал, че ще видя у стар приятел. Хора, които не говорят помежду си цяла година, не принадлежат към една група.

Ние сме въвлечени в една индустрия, където бизнес страната е необходимо зло и нещо, за което да се притесняваме през цялото време. Ние сме също така група, която винаги е създавала музиката си от сърцето, заради приятелството и заради самата музика. Удовлетворението на съзнанието винаги е било по-важно от парите! Nightwish е група, Nightwish е емоция.

За теб, за жалост, бизнесът, парите и всичко останало, което няма нищо общо с тази емоция, станаха много по-важни. Ти си изпълнена в по-голяма степен с чувството, че жертваш себе си и музикалната си кариера за Nightwish, отколкото с мисълта какво получаваш от Nightwish. Този начин на мислене аз прозрях от следните две неща, които ти ми каза в самолета за Торонто: "Аз нямам нужда от Nightwish повече" и "Запомни, Томас, мога да напусна тази група във всеки един момент, давайки ти само един ден предизвестие".

Аз просто не мога да продължа да пиша песни, които ти да пееш."

http://avtora.com/uploads/images/content/news/2005/10/24/nightwish_01.jpg

По-надолу в писмото Холопайнен описва всички онези неща, с които останалите членове са се съобразявали, в името на Nightwish, като също така подчертава, че противно на очакванията, раздялата с Таря не означава края на групата. Авторът на писмото изразява разочарованието си от много нарушени обещания от страна на певицата, в това число това, че периода 2004-2005 тя ще посвети изцяло на групата. Вместо това съпругът й Марчело, с който тя винаги предпочита да лети, делейки се от останалите, ги е информирал, че тя отказва участие, за да репетира за солов концерт.

"Това решение не е нещо, с което сме особени горди, но ти не ни остави никакъв избор, Бездната между нас е твърде широка. И решението е взето от нас четиримата, неанонимно. Вече сме преминали момента, в който нещата можеха да се оправят с разговори.

Всичко хубаво в живота ти и в кариерата ти. Томас", завършва писмото.

Последният концерт на Nightwish, от 21 окт., предстои да излезе на DVD/CD, със заглавието "End of an Era". Също така очакван е соловият проект на Турунен, който ще излезе в ограничен тираж и ще може да бъда закупен единствено от нейния сайт. Последният албум на Nightwish с нея ще остане едноименният на продължилото близо година и половина турне на групата - "Once" (2004). 

nightwish-i-tarja-turunen-si-kazaha-sbog

Линк към коментара


IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Добави ново...