Премини към съдържанието

На недоброжелателката

от А.Х.Т. sekirata cekupama,13.12.2022
  • 96 прегледа
  • 1 коментар

Копуча-лудата, За съжаление сте цялата Ви тайфа- друсана пияна и разхайтена,болни! Нещастници. Лековати и простовати похвати от прости хора да ме прогонят.Средства не подбирате,дори окулатни, но Бог гледа и ще Ви го върне,ама яко.

 

 

ЖУРНАЛИСТКА С ВОНЯЩА УСТА И КОЧИНА  ЕЗИК!

Ето това ще те закопае съвсем,това дето плюеш иронизираш безнаказано  всичко по -свястно от тебе , наричаш отрепки всички които не  ти изнасят, а СИ ТРЪГНАЛА ДА КРИТИКАРИШ И ОБИЖДАШ ДРУГИТЕ.Или си луда или си неграмотна. 

„Мила Анджи, скъпо Здравче!

Не иронизирам, още по-малко интимнича, използвам обръщения, които притеснително често могат да се срещнат в общата кореспонденция на българската секция на международната организация ПЕН.

Както казва Анджито, „ние сме писатели (sic), а не съдии”. Сигурно е искала да каже съдници. Аз пък не съм и адвокат. Но човек е длъжен да защитава поне собственото име. От няколко години, откакто имах неблагоразумието да възстановя членството си в ПЕН, наблюдавам неща, които, меко казано, ме впечатляват, да не кажа силно притесняват. Излишно е да споменавам туткането, докато се изрази позиция относно събитията в Беларус, клизмата, с която излезе на бял свят заклеймяването на „специалната военна операция” и опитите успоредно с това да се направят някои метани. Ето сега и срамното многоседмично пасуване във връзка със скандала в Народния театър, още повече желанието да се застане на неправилната страна. Вътрешни работи – ще кажат някои, едни имайки предвид театъра, други българския ПЕН.

Но ето че излизаме отново на международното поле. Не намирам логика в това българският ПЕН да откликне избирателно на повика на международната организация да се протестира срещу насилието над колеги по света. Повече от ясно е, че тези, които отправят зов да се протестира срещу потъпкването на човешките права и отнемането на личната свобода, са много добре осведомени за всеки от предложените да получат нашата подкрепа. Изхвърлянето на един от тях, в случая Асанж, говори не само за липсата на каквато и да е съпричастност, но и поставя под съмнение самата обективност на Международния ПЕН. Представяте ли си какво ще бъде изумлението там, когато получат писмото с „корекцията” на международната позиция и с тази – вече странна – молба: „Ще Ви бъдем благодарни, ако уведомите нашите колеги от всички национални ПЕН центрове и международния PEN каква е позицията на българския ПЕН по този изключително важен въпрос”. Дали ще се досетят, че тази „позиция” е такава, само и само защото е „българска”. Терзанията на чорбаджи Ненко Балдьовеца – и аз деца имам, и аз жена имам! – пред пловдивският мютесариф не са достатъчен повод, още по-малко извинение, за да предадеш Априлското въстание.

Здравче, а ние „като изключим Асанж” и „така имаме съгласие”, не ставаме ли предатели, не се ли включваме автоматично в редовете на всички ония по света, които „имат съгласие” с душителите на свободното слово. Пък ако ще те да се спотайват не само в покоите на сарая, а и в сянката, хвърлена от Статуята на Свободата!

И Емил Зола – като нашата колежка писателка – едва ли се е имал за прокурор, но е извикал: „Аз обвинявам!”

Защото е бил истински писател.

Уведомявам ви, че отлагането да напусна българския ПЕН, замразяването на членството ми и неучастието във взаимните похвали и дори самовъзхвали, беше една илюзия от моя страна. Не искам да бъда част от общност, която застава на страната на тия, срещу които сме призвани да се съпротивляваме, за да не кажа високопарната дума борим. Напускам ПЕН с облекчение, но и с известна горчивина: това ли е българският ПЕН? Там, където в конвенционала са били проф. Иван Шишманов, Боян Пенев, Александър Балабанов, Багряна, Дора Габе, Елин Пелин, Константин Константинов и гласът им се е чувал по международните форуми, днес се клатушка увеселителен влак, в който пътуват (всъщност клатят вагоните на място) някои Поети, Есеисти, Новелисти – нямам списъка под ръка, за да кажа кои (повечето от които)…"

Поетът Кирил Кадийски напуска българския ПЕН*. Слиза на спирка ”Народен театър”!

За съжаление сте цялата Ви тайфа- друсана пияна и разхайтена,болни! Нещастници. Лековати и простовати похвати от прости хора да ме прогонят.Средства не подбирате,дори окулатни, но Бог гледа и ще с върне във вас-обратно.

 

РОСО, къв полицай те гони, информаторите  ти си правят майтапи с теб ,СТИГА ЛЪГА БЕ, ОБИЖДА,ТОВА ЛИ ТИ Е ИНТЕЛИГЕНТНИЯ НАЧИН ДА СЕ СПРАВИШ С МЕН, ДА ТЪРЧИШ ПО ПРОФИЛИТЕ МИ И ДА ДРАСКАШ  МАНИПУЛИРАШ ПРОФИЛА МИ,ТРИЕШ И ДА АНГАЖИРАШ И ДРУГИ ХОРА ЧРЕЗ ДРЕБНИ УСЛУГИ КОИТО ИМ ПРАВИШ-НЕ, ТОВА НЕ Е НАЧИН ,

ТОВА Е ПРОСТОТИЯ, ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ!

 

манипулирате....до време ,запомнете го

и само мъже са ти в главата , а едно дете не  роди,егоист такъв!

 

завещаното: "Няма не мога!".

и направеното от теб :"НЯМА ДА МОГА"

 

"Къде са мойте близки, аз не знам,
навярно там са, някъде до Бога,
аз тук живея с бащиния плам
и завещаното: "Няма не мога!".
 
images?q=tbn:ANd9GcSFFkfkia2GLUzoSwxrXgn
рк

317376366_467934825426154_4475097229122828089_n.jpg

Като тебе снимка само не ще кача!

Сънувай ме, таквиз кат теб не тача!

 

Вие сте била журналистка,с този каруцарски език и сурат?!

 

 

На недоброжелателката-стихове автор А.Х.Т .

 

Препоръчани коментари

Коментари

317376366_467934825426154_4475097229122828089_n.jpg

Като тебе снимка само не ще кача!

Сънувай ме, таквиз кат теб не тача!

 

Росица Копукова

 782

публикувано преди 9 часа

 

 

Беж у 9 кръг на Ада. Там ти е мястото.

Линк към коментара


IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Добави ново...