Дигиталният асистент на Apple, Siri, спаси тинейджър, който е катастрофирал, а колата му се е озовала в ледена вода.

Gael Salcedo, 18-годишен колежанин, карал към Общностният колеж на Северна Айова, когато неговият Jeep се подхлъзва. Момчето губи контрол, колата се излиза от пътя и попада в река Винебаго.

След като осъзнава, че е в реката, Salcedo сваля стъклата, страхувайки се, че колата ще потъне. Студената вода, пълна с лед, започнала да нахлува и накарала младежа да мисли, че в безнадеждна ситуация.

Идва му идеята да се обърне към модерната технология, за да излезе от опасността. Той не знаел къде е неговият iPhone след инцидента.

Тук се включва Siri

Извикал „Hey Siri, call 911”. Тогава телефонът издава звук и той го открива. Пожарникари от град Mason пристигат бързо и го спасяват. Течението притискало прекалено силно шофьорската страна. Затова те заобиколили. Водата вътре в превозното средство навлизала бързо.

Накарали момчето да напусне колата и то се озовава в буйните води. През цялото време лейтенант Craig Warner държи ръката му, но не е било лесно. Течението се е опитало да дръпне момчето.

В крайна сметка е изкаран от водата и вкаран в линейка. Взети са мерки за шока, който изпитва и е закаран в болница. Пускат го след 3 часа – невредим.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари