Microsoft неотдавна съобщи, че операционната система Windows 10 ще стане последната ОС от този клас, понеже оттук нататък софтуерният гигант ще се занимава единствено с нейното подобряване и развитие, вместо отново да създава съвършено нова операционна система.

Днес WindowsCentral съобщи, че Windows 10 ще бъде изцяло преработена и цялата структура на операционната система ще бъде създадена буквално от нулата. Всичко това се прави, за да има възможност за разширение в бъдещето.

Според информация на самия Microsoft, ОС Windows 10 ще бъде напълно преработена и нейната основа ще бъде ядрото Windows Core OS, което досега бе известно като Andromeda OS. Именно то ще бъде скелетът за цялата бъдеща операционната система, която ще се базира именно на това ядро. По този начин, новата ОС ще стане модулна и лесно мащабируема и ще може да се инсталира на абсолютно всякакви устройства – от компютри до телевизори.

След преработката, Windows 10 ще стане и кросплатформена и ще може да се инсталира в смартфони, таблети, компютри, телевизори и всякакви други компютърни устройства, а размерът на операционната система за всяко устройство ще бъде различен, понеже ще се използват различни софтуерни модули. Очевидно е, че предстоят големи промени.

Модулната Windows 10 се разработва вече от няколко месеца, а след това ще има дълъг период на тестване. Това означава, че операционната система Windows 10, базирана на Windows Core OS ядрото можем да очакваме не по-рано от края на 2018 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

45 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари