Автомобилният салон в Женева бе отменен заради коронавируса

3
626

Поредното предстоящо голямо събитие през 2020 година бе отменено заради разпространението на коронавируса. Автомобилният салон в Женева се превърна в следващата жертва на притесненията от болестта и превенцията по разпространението ѝ.

Организаторите на изложението неколкократно уведомяваха всички акредитирани журналисти за салона, както и организаторите, че изложението няма да бъде отменено. Те бяха категорични, че ще проведат тазгодишния салон и дори започнаха да подготвят залата PalExpo са провеждане на изложението през идната седмица.

Преди броени минути на държавно ниво в Швейцария бе взето решение да не се допускат събития, на които се събират повече от 1000 човека, а причината е първият регистриран болен в Швейцария този вторник.

В страната се взимат сериозни мерки, които да попречат на разпространението на вируса, а събирането на 500 000 човека в рамките на изложението, очевидно не се е сторила добра идея на швейцарските власти.

За разлика от най-голямото технологично изложение MWC, което бе отложено през февруари, за Geneva International Motor Show липсваха компании, които да оттеглят участието си. Те и организаторите бяха категорични, че изложение ще има. Мнозина от компаниите бяха предвидили премиери на много интересни модели и технологии, които вероятно все пак ще видим в следващите дни, дори без изложение.

Очаквайте подробности.

 

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари