Автопилот блъсна Tesla Model 3 в полицейска кола в САЩ

13
2163

Кола от марката Tesla се е блъснала в полицейска кола и друго превозно средство, докато е била в режим автопилот. Станало е в САЩ. И двете ударени коли са били на място в момента на инцидента.

Шофьорът обяснил на полицията, че е включил автопилот на неговата Tesla Model 3, за да провери кучето си на задната седалка. Катастрофата се случва на улица Interstate 95 в град Norwalk, Connecticut, в ранните часове на събота.

Полицейската кола е била паркирана зад другата ударена кола, с включени сини лампи, тъй като е чакала пътна помощ. Tesla-та се удря в нея и продължава напред, което води до удар на превозното средство отпред.

Няма данни за пострадали хора

„Без значение какви възможности и екстри предлага вашата кола, когато тя е в движение трябва да сте концентрирани напълно и по всяко време, за да е безопасно движението“, призовават от полицията.

На шофьора са повдигнати обвинения за безразсъдно шофиране и безразсъдно застрашаване на други хора.

Това не е първият случай на Tesla, управлявана от автопилот, която се е блъснала. Има поне 5 смъртни случая в световен мащаб, където самоуправлението е замесено.

Националния съвет за безопасност на транспорта в САЩ разследва инциденти причинени от автопилота.

Към момента от Tesla няма коментар за случката, но компанията изрично препоръчва на шофьорите да не отлепят ръцете си от волана, когато използват автопилота.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bmw
Bmw

С обикновена камера през ноща ще така.
Кво им коства една камер за нощно виждане.

Toto Poto
Toto Poto

С обикновенни говеда през ноща и деня ще е така. Ирично е упоменато че не трябва да се управлява без да се пуска волана.

така е то...
така е то...

Когато колата е по-умна от шофьора си…

КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ?????????
КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ?????????

Kъм мoмeнтa oт Теѕlа нямa ĸoмeнтap зa cлyчĸaтa, нo ĸoмпaниятa изpичнo пpeпopъчвa нa шoфьopитe дa нe oтлeпят pъцeтe cи oт вoлaнa, ĸoгaтo изпoлзвaт aвтoпилoтa. КАКВИ СА ТЕЗИ ХЮМНЕТА ОТ ТЕСЛА КОИТО КАЗВА КАК ДА СЕ ЩОФИРА???????? ИМА СИ DMV, ИМА СИ ЗАКОНИ КОИТО ОБУЧАВАТ ХОРАТА КАК ДА ШОФИРАТ!!!!!! ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ НЯКАКВИ ЧАСТНИЦИ ЩЕ КАЗВАТ КАК ТРЯБВА ДА СЕ ШОФИРА И КЪДЕ ДА СИ ДЪРЖАТ ШОФьОРИТЕ РЪЦЕТЕ?????????? ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ЧАСТНА КОМПАНИЯ ЩЕ СЛАГА АВТОПИЛОТИ ПО КОЛИ НЕПРОВЕРЕНИ ОТ НИТО ЕДНА ТЕХНИЧЕСКА/МЕТРОЛОГИЧНА ИНСТИТУЦИЯ (ЗАЩОТО НАЙ-МАЛКОТО КВАЛИФИЦИРАНА ТАКАВА НЯМА) И ЩЕ ПООЩРЯВА ХОРАТА СМЕЛО ДА ГИ ПОЛЗВАТ???????? ПО ЗАКОН КОЛАТА… Виж още »

Теодор
Теодор

Автопилот друг път. Кой знае дали е бил на автопилот или се опитва да избяга от отговорност. Нека да направят глобите за произшествия на автопилот по големи и да видим дали няма да запеят друга песен подобни заспали шофьори като този. Теслата освен автопилот има и асистент за предотвратяване на сблъсък. Как пък да не се тресне сама.

Dvb
Dvb

Пак ще се окаже, че автопилота не е бил включен, ама с такива тъпаци дето си мислят, може да излъжат много по-умни от тях е така.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

За къв чеп ми е тогава тоя тъп автопилот щом ръцете и така ще са ми на волана?

bochko
bochko

Interstate 95 e магистрала, а не „улица“

Е той Десподов
Е той Десподов

Е той Десподов от панелката в Люлин от къдя на къдя да знае чиляка….

Флорида рулз.
Флорида рулз.

И Мъск снощи се е треснал в един пътен конус със СайберТрък-а. Хаха. Тествал задкормилното устройство.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Туй тенекия отдавна в Германия на Мъска му забраниха да го пропагандира като „автопилот“

митко
митко

Всяка техника се държи добре, когато се управлява от съвестни и знаещи хора. Но когато стане масова попада в ръцете на идиоти или най малкото незнаещи. Затова е важно всяка масова техника да е идиотоустойчива.

dsaa
dsaa

Даже автопилотите не харесват полицаи…