Армения ще е първата държава със 100% електрически правителствени коли

4
561
Арменското правителство възнамерява да смени целият автопарк на своите министри и администрацията им, като замени превозните средства с напълно електрически

Държавата е изпратила проект до Глобалния екологичен фонд (ГЕФ), с който търси помощ при финансирането за подмяна на целия автопарк от превозни средства, задвижвани от петролни горива, към такива, работещи със 100% електрическа енергия.

В страната от много време залагат на електрическите возила. Предоставят се различни преференции за потребителите, решили да закупят такива. През януари тази година правителството реши да освободи цената за вноса на електрически автомобили от ДДС. Това чувствително намали тяхната крайна цена.

В момента Армения, която се присъедини към процеса за глобална електрическа мобилност под егидата на екологичната програма на ООН, разполага със фонд от $700 000 долара. Арменската програма ще е първата по рода си в световен мащаб. Ако всичко се развие по план, до края на годината всички автомобили на правителството ще са електрически. Това заяви Ерик Григорян, министър на околната среда на страната.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Western CivilizationКольоAlienпипи Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Браво, така се прави не само празни приказки!

Alien
Alien

Да да.. баш тия мангали ще се разделят с бмвто и мерцедеса.. или просто ще им ги подарят и ще събират прах някаде или ще направят таксиджийница с тях може просто да изчезнат.. пък по документи цял свят ще мисля че са еко..
Няма такива тъпи вълци.. само се чудят ква нова измама да измислят.

Кольо
Кольо

А тук с тия 700 000 долари, щяха да си купят 5-6 коли на цени Х3 от реалните

Western Civilization
Western Civilization

Май е време глобално да се изнесем, да изчакаме мутрите, политиците и крадците да се самоизбият помежду си, защото няма да има и кой да крадат и когато боклука изчезне, може да се върнем в държавата и да я построим наново. Тук електрически коли да станат масови ще бъде 2050-та поне, тъкмо да сме пред пенсия, че и по-зле.