fbpx
7.2 C
София

Вижте как автоматичната спирачна система на Tesla избягва опасен инцидент

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Колите на Tesla вече няколко пъти успяха да предотвратят сериозни пътни произшествия като това става най-вече благодарение на Autopilot функцията. Не по-малко полезна обаче е и Automatic Emergency Braking system (AEB) системата, както ще се убедите сами от долното видео.

В случая става въпрос за Model X, който се управлява без Autopilot. Въпреки това, колата използва набора си от сензори и радара си, за да прецени, че има непосредствена опасност от инцидент, след което тя активира алармата и натиска спирачките. Ранното засичане на проблема и лекото извиване на волана от водача са достатъчни, за да бъде избегната опасността.

По темата за автономните коли се коментира и спори доста, но за щастие примери като този ни показват, че ако не друго, умните функции за безопасност наистина могат да помогнат за опазването на човешки животи, дори когато човекът пак е зад волана.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Анонимен
Анонимен
4 години

Не бяха минали пет минути от последния дрисък на Мъск Нюз – натрапчивият поток от глупости е неспирен… Апропо, правилното заглавие би било „Автопилотът на Tesla не спазва безопасна дистанция“.

Сципион Африкански
Сципион Африкански
4 години

„Голи“ и „подвеждащи“ елементарни реклами на една тепърва прохождаща фирма предлагаща скъпи автомобили на международния пазар,
която прави неимоверни усилия зя да си осигури там . . . пазарен дял !

Станислав
Станислав
4 години

Ей аман от храчкоплюещи! Що първо не се радвате просто, че хората са живи и здрави и второ не го ли видяхте ИДИОТА в първата кола как е пропуснал отбивката и прави предпоставка за ПТП като буквално е спрял и прави неправилен опит за обратен завой за да се набута в правилната отбивка.

Пламен К.
Пламен К.
4 години

Когато си махнеш капаците от очите ще видиш, че автопилотът на Тесла спазва повече дистанция от 98% шофьори.

juli
juli
4 години

На вечно плюещите хейтъри – поне да бяхте прочели цялата статия.
Пише, че функцията Autopilot не е била включена, но въпреки това Аutomatic Emergency Braking system (AEB) системата е съдействала на водача за да не се блъсне в предния автомобил.

Някой
Някой
4 години

Старо!

Иис
Иис
4 години

Имам чувството че идиота Мъск си плаща за реклама в Калдата. Иначе нямам обяснения защо всяка втора новина е свързана с него и Тесла.

Ано
Ано
4 години

Автопилоти, изкуствен интелект, изменения в пътното платно и дизайна на автомобила въобще всички технологии осигуряващи безопасност на пътя са БЕЗПОЛЕЗНИ ако ИДИОТА зад волана не е вързан и изолиран изцяло от управлението на автомобила .
Само тогава пътищата ще станат безопасни .

Отдавна му е време изпитите за управление на автомобил да са обвързани с тест за интелигентност .

mathur
mathur
4 години

Тая тесла е като другия американски Боклук – ай шит…..голяма реклама без покритие , е има Тъпанари да си дават парите за Боклука…

Нови ревюта

Подобни новини