В София вече има над 110 електромобила за споделено ползване

13
2338
Внушителната бройка беше достигната с доставката на още 50 електрически Volkswagen e-up! Плановете на компанията са до края на следващата година броят на предлаганите електромобили да надмине 350

„За 11 месеца, в които SPARK оперира, се радваме на голям успех. Стартирахме с 25 електромобила и зона за наем и освобождаване, която покриваше основно синя и зелена зона в центъра на София. В момента имамe над 110 електромобила, покриваме много голяма част от територията на града и имаме над 20 000 регистрирани потребителя.“

Коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK. “Плановете ни за следващата година са също толкова смели – ще се фокусираме върху изграждането на зарядна инфраструктура и ще разширим сериозно зоните на SPARK и очакваме да утроим автопарка. Крайната цел е покриването на цялата територия на София, обезпечаването на града със зарядна инфраструктура и добавянето на достатъчно електромобили в платформата, за да може SPARK да се затвърди като един от основните начини за градска мобилност в София.“, допълни още той.

Eлектромобилността е сред топ приоритетите на Volkswagen за следващите пет години, като целта на немския производител е да създаде електрически автомобил, който е достъпен за колкото се може повече хора

Затова компанията инвестира средства и усилия в изцяло ново, иновативно електрическо портфолио. На този етап обаче, услугата на SPARK е това, което дава уникалната възможност на буквално всеки в София със смартфон и шофьорска книжка да участва в писането на новата история на автомобилите. Малкият Volkswagen e-up! предлага нови емоции зад волана,  отлично отношение цена/качество за електромобил и поставя София сред най-модерните столици по света с услугата за споделено ползване.

 

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
8 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
ГеоргиMCMXLVIIIБосияШофер- паралия115 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AIMP
AIMP

Браво, много добра новина. Още по-добре е, че са на ток!

115
115

И кое прави новината добра? Виждал ли си цените?

AIMP
AIMP

Добрата новина е, че бизнесът очевидно им върви и тъй като са на ток ще намалят замърсяването в София с еквивалента на около 1000 таксиметрови курса дневно, което не е кой знае какво, но е доста добре за начало.

Аз ве аз
Аз ве аз

Плащаш 29 стотинки на минута. Не плащаш цената на колата, не плащаш застраховка, не плащаш данък, не плащаш поддръжка, не плащаш гориво, не плащаш паркиране.

115
115

Всичко това е включено в цената, не си мисли че е подарък. Просто се разпределя между всички ползващи колата.

Кольо
Кольо

Внушителна бройка? За някое село със 500 жители така би изглеждало…Внушително.

Пенчо
Пенчо

Това е като такси, коя друга фирма има 100 таксита?

Кольо
Кольо

А де, коя фирма за таксита има толкова малко таксита…Всъщност има и такива, не може да няма. Редовните таксита в София, са около 6700 и не са достатъчни за задоволяване на потребностите, въпреки редовният, чест и разнообразен обществен транспорт и личните превозни средства.

saentist
saentist

Не са ли с една по малко,
че една наскоро я гледахме смачкана по новините.

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Сменили са я, не бери грижа… 😀

Шофер- паралия
Шофер- паралия

А тия с купените шофьорски книжки можем ли да ги ползваме ? Не ни изолирайте, Ей. Много сме .

Босия
Босия

Един съвет, замини доброволец на белите каски в Сирия и стой там поне 10 години. Искаме нормални шофьори по пътищата!

Георги
Георги

109, eдин беше размазан на ЦУМ