Изцяло електрическият Ford E-Transit зарежда бъдещето на бизнеса със софтуер, услуги и възможности от следващо ниво

0
455

Ford представи новия ван  E-Transit, интелигентен и работлив помощник, който ще предложи на клиентите подобрена  продуктивност, възможна благодарение на изцяло електрическия силов агрегат,  софтуерни решения, услуги и опции Pro Power Onboard.

„Ford е лидерът при лекотоварните автомобили в Северна Америка и Европа, затова  преходът на превозните средства от автопарковете към нулеви емисии, особено за бързо  развиващия се сегмент с доставки до краен клиент, е изключително важен за да постигнем целта си за въглеродна неутралност до 2050 г.“, каза Джим Фарли, президент и главен  изпълнителен директор на Ford. „Ford е готов да поведе електрификацията, чието начало  бяха нашите отличени с награди Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid.

Това е добре за планетата и е огромно предимство за клиентите заради по-ниските  експлоатационни разходи и новите свързани технологии, които подпомагат техните бизнес  дейности.“

„Ние акцентираме върху софтуера и цифровите услуги, за да помогнем на нашите клиенти  с автопаркове да разрастват и да управляват по-ефективно бизнеса си“, каза Фарли.

Ford – водещата марка за лекотоварни автомобили в Европа и Северна Америка – произвежда гамата Transit от 55 години и лекотоварни превозни средства от 1905 г.  Компанията ще създава E-Transit за европейските клиенти в завода на Ford Otosan Kocaeli  в Турция на специална линия заедно с отличения с награди Transit Custom Plug-in Hybrid.  За клиентите от Северна Америка автомобилът ще се произвежда в завода Канзас Сити в  Клейкомо, Мисури.

За по-екологично шофиране 

E-Transit, който ще пристигне при европейските клиенти в началото на 2022 г., е част от  над 11,5 милиарда щатски долара глобални инвестиции в електрификацията през 2022 г.  Изцяло новият, 100% електрически Mustang Mach-E ще бъде в европейските дилърства от  началото на следващата година, а 100% електрическият F-150 ще се появи при дилърите  в Северна Америка в средата на 2022 г.

В Европа Ford тества електрифицирани технологии за лекотоварни превозни средства от  2018 г. насам, като работи с властите в Англия, Германия, Испания и Турция, за да проучи  как водачите използват автомобили Transit Custom plug-in hybrid в Лондон, Кьолн, Валенсия  и Анкара. Компанията е приложила тези знания – включително за използването и навиците  за зареждане на превозните средства – при разработването на E-Transit и неговите услуги.

Пробег и решения за зареждане, пригодени за бизнеса

С използваем капацитет на батерията от 67 кВт/ч E-Transit предлага прогнозен пробег до  350 км в комбиниран цикъл по WLTP – достатъчен, за да отговори на ежедневните  изисквания, но и с допълнителен капацитет, за да се отчетат промените в натоварването  на превозното средство и метеорологичните условия.

Това прави E-Transit идеален за градска среда, фиксирани маршрути на шофиране и  доставки в рамките на географски обозначени зони с нулеви емисии, без да изисква от  собствениците на автопаркове да плащат за излишен капацитет на батерията, от който не  се нуждаят.

Режимите на шофиране на E-Transit са съобразени с неговия електрически силов агрегат.  Специалният режим Eco има за цел да осигури до 8-10% подобрение в потреблението на  енергия, ако E-Transit се движи без товар с енергично ускорение или със скорости за  движение по магистрали според данни на Ford. Режимът Eco ограничава максималната  скорост, регулира ускорението и оптимизира климатичния контрол, за да помогне за  максимално увеличаване на наличния пробег.

Превозното средство също така поддържа планирана предварителна климатизация, което  позволява климатичната система да бъде програмирана да регулира в кабината до  предпочитаната температура, докато превозното средство е все още в режим на  зареждане, като гарантира, че е наличен максималният пробег.

Ford предлага и разнообразни решения за зареждане на батерията, за да удовлетвори  различните нужди на флийт-клиенти и шофьори, вкъщи, на работа и по пътя.

E-Transit разполага както с променливотоково зареждане (AC), така и с постояннотоково  бързо зареждане (DC). За европейските клиенти бордовото зарядно устройство на E Transit с мощност 11,3 кВт е в състояние да осигури 100% заряд до 8,2 часа. При  зареждане с до 115 кВт с помощта на мощно постояннотоково бързо зарядно устройство  E-Transit може да презареди батерията от 15 до 80% за около 34 минути.

Повече мощност и свързаност в движение 

E-Transit разполага опционално технологията Pro Power Onboard, която позволява на  европейските клиенти да трансформират автомобила в мобилен източник на енергия,  осигурявайки до 2,3 кВт за захранване на инструменти и оборудване на обекта и в  движение. Това се предлага за първи път за лекотоварните превозни средства в Европа.

Модемът FordPass Connect като стандартно оборудване осигурява безпроблемна  свързаност, за да помогне на клиентите на лекотоварни превозни средства да управляват  и оптимизират ефективността на автопарка, с набор от специализирани услуги за  електрически превозни средства, достъпни чрез решението Ford Telematics за  автопаркове.

E-Transit внася и комуникационната и развлекателна технология SYNC 46 при  лекотоварните превозни средства, оборудвана със стандартен, лесен за използване 12- инчов сензорен екран плюс подобрено гласово разпознаване и налична, подсилена в  облака, навигация. С актуализациите на SYNC по въздуха софтуерът на E-Transit и  технологията на SYNC ще се възползват от най-новите функции и подобрения на  качеството.

На пътя с включена навигация операторите на автопаркове могат да се възползват от  модерни технологии в помощ на водача, включително Разпознаване на пътните знаци и  Интелигентен асистент за скоростта, които заедно определят ограниченията на скоростта  и позволяват на управителите на автопаркове да задават ограничения за скоростта на  превозното средство.

Освен това E-Transit разполага с набор от налични технологии, предназначени да помогнат  на клиентите с автопаркове да намалят застрахователните искове, базирани на водача. Те  включват Асистент за предотвратяване на сблъсъци, Информационната система за  следене на мъртвата точка на видимост с Предупреждение и помощ за смяна на лентата и 360-градусова камера със Спирачен асистент при движение на заден ход. Заедно с  Интелигентния адаптивен круиз контрол тези функции могат да помогнат за поддържане  на стандартите за безопасност на автопарка и да намалят риска от инциденти.

Доставя се с възможностите, които клиентите на Transit обичат 

E-Transit е проектиран без компромис с товарния обем и батерията е разположена под  каросерията, осигурявайки до 15,1 куб.м товарно пространство – същото като при  дизеловия Transit със задвижване на задните колела.

Инженерите на Ford са преработили задвижващия тракт и системата за задно окачване на  E-Transit, за да оптимизират товарното пространство, използвайки усилени полуподвижни  носачи, което позволява по-добра прецизност на кормилната система и по-уверено  управление, плюс подобрена тяга, както в натоварено, така и в ненатоварено състояние.

За клиентите в Европа E-Transit ще е с полезен товар до 1616 кг за ван и до 1967 кг за шаси  кабина. Eлектрическият двигател на превозното средство има максимална мощност от  198 кВт (269 к.с.) и въртящ момент от 430 Нм, което го прави най-мощният двигател на  всеки напълно електрически товарен ван, продаван в Европа. Задвижването на задните  колела осигурява изключителна тяга, когато превозното средство е тежко натоварено.

В Европа Ford ще предложи богат избор от 25 конфигурации за E-Transit, с тип на каросерията: ван, ван с двойна кабина и шаси кабина, множество опции за дължина и  височина на покрива, както и за допустима максимална маса до 4,25 тона, за да отговори  на разнообразните нужди на клиентите.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари