10 C
София

Илън Мъск заяви, че китайските производители на електромобили са изключително конкурентни

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Това лято трите най-големи китайски производители на електромобили от луксозен клас Li Auto, Nio и XPeng се приближиха до продажби близо до Tesla, което накара автомобилната компания на Илън Мъск да обърне повече внимание на тази конкурентна заплаха. Tesla не само не повиши цените на своите електромобили в Китай, въпреки че направи това в САЩ, но и накара Илън Мъск по-внимателно да подбира думите си в публичната сфера.

Генералният директор на Tesla се изказа по време на виртуалната конференция World New Energy Vehicle Congress и изрази своето уважение към китайските конкуренти по време на своята предварителна реч.

„С много голямо уважение се отнасям към редица китайски автомобилни производители за това, че бързо развиват технологиите за създаване на електромобили. Интересът на публиката и оказаната поддръжка на електромобилите никога не са били на толкова високо ниво. Причината за всичко това е, че хората разбират, че пред нас е бъдещето“ – каза Илън Мъск.

Тази пролет Tesla имаше определени репутационни проблеми в Китай, което незабавно оказа влияние на продажбите на нейните електромобили. За разлика от другите страни, където автомобилната компания на Илън Мъск не рекламира продукцията си в социалните мрежи, в Китай Tesla използва и този информационен канал. В края на краищата през месец август компанията успя да възвърне темповете на продажбите и те нараснаха с 34%.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини