И колите на Samsung тръгват по пътищата без шофьори

0
142

Самоуправляващите се коли на Samsung стават поредните умни превозни средства, които ще се пуснат по пътищата, макар засега движението им да бъде ограничено само в родната Южна Корея.

Гигантът първоначално обяви намеренията си още през 2015 г., но не бива да очакваме скоро Samsung Galaxy Car или нещо подобно. По-скоро е вероятно следващата кола, която си купите, да има компоненти, изработени от Samsung.

Това е така, защото целта на компанията е по-скоро да се позиционира в автомобилния бизнес като доставчик, а не като производител на крайни продукти. По същата логика, Samsung доставя AMOLED и LCD панели за други компании и произвежда Snapdragon 835 за Qualcomm.

Южнокорейското Министерство на транспорта и инфраструктурата е дало разрешение на гиганта да започне тестове на прототипните си коли в реални условия. Най-новите регулации облекчават изискванията за подобни изпитания като намаляват нуждата от човешки контрол върху самоуправляващата се кола и сега в нея трябва да има само един човек по време на път. За целите на изпитанията, Samsung ще ползва кола на Hyundai.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари