12.1 C
София

Китайската Tesla Model 3 поевтиня с $2323 наведнъж

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Вече съвсем ясно се вижда, че ценовата политика на Tesla на американския и на китайския пазар е съвсем различна. Автомобилната компания на Илън Мъск произвежда електромобили и в двете страни, но докато в САЩ от началото на годината тяхната цена непрекъснато расте, макар и с малко, в Китай електромобилите на Tesla периодично поевтиняват. Сега електрическият автомобил Tesla Model 3, който се произвежда в Китай поевтиня с $2323 наведнъж.

Уеб изданието Electrek съобщи, че базовата конфигурация на Tesla Model 3 от началото на тази седмица струва $36 500 според днешния валутен курс на китайския юан. Приблизително същият електромобил, който се сглобява в САЩ, се продава при цена $39 990. Интересно е, че Tesla съобщи за китайските медии, че понижаването на цената е станало благодарение на намаляването на производствените разходи.

По всичко личи, че тоталният дефицит на най-различни компоненти не е попречил на Tesla да оптимизира себестойността на електромобилите сглобявани в Китай. Друг интересен момент в китайските електрически автомобили на Tesla е, че в тях се използват акумулаторни батерии, базирани на железен фосфат, които са по-евтини за производство, но имат малко по-малък капацитет.

Тъй като акумулаторните блокове формират съществена част от себестойността на всеки електромобил, именно те имат най-голям потенциал за намаляване на цената на електрическите автомобили. Китайските електромобили на Tesla използват акумулаторните батерии на CATL и LG Energy Solution местно производство. Това дава възможност на тази автомобилна компания да намали цената на своята продукция и да бъде по-конкурентна.

Абонирай се
Извести ме за
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини