fbpx
2.4 C
София

Мъск заяви, че недостигът на чипове и транспортни кораби са най-голямата заплаха за растежа на Tesla

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По време на среща с акционерите на Tesla Илън Мъск засегна проблемите с дефицита на компоненти и затрудненията в логистиката. Генералният директор на автомобилната компания заяви, че всички тези проблеми ще бъдат изчистени към 2023 година, като това няма да попречи на Tesla да увеличава количеството произведени електромобили минимум 50% годишно.

Илън Мъск заяви, че неговата автомобилна компания е готова да постави нов рекорд по брой произведени електромобили до края на тази година. Той напомни, че през трето тримесечие Tesla е произвела и продала 73% повече електрически автомобили в сравнение със същия период на миналата година, като броят на продажбите е достигнал 241 300 електромобила. Ако за база вземем първите девет месеца на тази година, то продажбите на електромобили са се удвоили в сравнение с миналата година.

Според експертите, електромобил от среден клас има нужда от 3 до 5 пъти повече електронни компоненти в сравнение с ДВГ автомобил, също от среден клас. Ето защо възможността на Tesla да увеличава производството с подобни темпове в условие на невиждан дефицит, заслужава уважение. Илън Мъск заяви пред инвеститорите, че напрежението с доставката на необходимите полупроводникови компоненти ще се запази още минимум 12 месеца, но към 2023 година всички проблеми от този род ще бъдат решени.

Друг голям проблем, който възникна през третото тримесечие на тази година бе недостигът на морски съдове за транспортиране на готовата продукция, както и на необходимите компоненти. Tesla е започнала да използва транспортни самолети, като това е вдигнало цената на крайната продукция поради увеличените разходи за логистика. Илън Мъск каза, че когато и този проблем бъде решен, ще намали цената на произвежданите от Tesla електромобили.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини