Тесла представи своя Cybertruck пикап, който ще конструира от използваната в SpaceX Startship стоманена сплав. Илън Мъск отдели около 20 минути, за да представи модела. По-късно обаче той сподели информация, която не чухме на сцената.

Най-интересното е, че има планове за възможност за соларно зареждане на возилото. Все още се изчистват детайлите около възможния проект, но щом Мъск го споделя, има вероятност да го видим наистина.

„Ще има опция за соларно зареждане, което генерира 15 мили на ден, може би повече. Ще се радвам колата да се захранва сама. Добавянето на соларни крила ще генерира 30-40 мили на ден. Средно изминатото разстояние за ден в САЩ е 30 мили.“, пише Мъск в Twitter.

Дано не сте очаквали пълно соларно зареждане

Това за момента не е възможно, тъй като соларните панели са далеч от нужната ефективност. За дълго пътуване все още ще трябва да разчитаме на зарядни станции.

Тепърва ще се изясняват много неща – колко ще струва тази възможност, как ще изглеждат споменатите соларни крила, дали ще можем да се възползваме от възможността при премиерата на пикапа, и прочие. Не се очаква Cybertruck да влезе в производство преди късните месеци на 2021 година.

Има достатъчно време тази идея да се разработи напълно

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Има десетки хиляди преордъри вече! Вчера по едно време сайта беше забил от голямото натоварване.

Dave
Dave
TNT
TNT

човека си прави шоу какво пък толкова?
ще го направи брониран по-нататък.