fbpx
26.8 C
София

Навигацията Sygic пусна специален модул за зареждане на електромобили

Компанията добавя към своето водещо приложение за навигация Sygic GPS навигация режима за електрически автомобили (EV Mode), който премахва притесненията относно зареждането и евентуален по-къс пробег с едно зареждане у водачите на електрически автомобили. Планирането на маршрута със съвместими точки за зареждане, обработката на плащания без инсталиране или използване на други допълнителни приложения и получаването на данни в реално време от станциите никога не е било толкова лесно, колкото сега със Sygic

Най-четени

Всеки потребител може да активира EV Mode безплатно, като той позволява на водачите на електрически автомобили да избират или добавят своя модел автомобил от широката база данни от електрически и плъгин хибридни автомобили с предварително зададени спецификации, включително батерия и капацитет за зареждане, средна консумация и тип конектор. Потребителите могат също да коригират всички параметри въз основа на своя опит в реалния живот. За всичко това не е нужно инсталиране или регистриране в никакви други приложения.

„Нашата цел беше да въведем безпроблемен и удобен начин за управление на зареждането за всеки тип шофьор на електрически автомобил. Просто активирайте EV Mode и ние ви предоставяме цялостно планиране“, заяви вицепрезидентът на направлението за електрически автомобили на Sygic, Петр Фузек.

„Водачите добавят точката за зареждане като междинна точка от пътя към навигацията, проверяват дали има свободно място, избират начин на плащане и зареждат. Докато примерно се наслаждават на чаша кафе наблизо, те ще получат моментално известие, че зареждането на батерията е достигнало определено ниво и могат да платят за услугата веднага“, обясни Фузек.

По-рано тази година Sygic обяви партньорство с най-големия доставчик на мрежа за зареждане в Европа – Plugsurfing с над 150 000 точки в 38 държави. Пускането на EV Mode е част от дългосрочната стратегия на Sygic за превръщане в лидер в сектора за електрически автомобили с отворена платформа, интегрираща водещи доставчици на услуги за зареждане по целия свят и със специализирани функции, предназначени за справяне с притесненията относно зареждането и евентуален по-къс пробег с едно зареждане.

Фузек смята, че глобалната пандемия от COVID-19 и икономическото „рестартиране“ след кризата „ще ускорят политическото и социалното търсене за екологично и устойчиво бъдеще“.

„Вярваме, че след възстановяването ще претърпим спад в продажбите на нови автомобили, но в същото време пазарният дял на електрическите автомобили ще се увеличава непрекъснато през следващите месеци“, добави той.

В бъдеще Sygic планира да добави още по-специализирани функции за електрическите автомобили и да създаде универсален помощник при шофиране, който да помага на потребителите да знаят точния пробег при дълги пътувания, като взема предвид стила на шофиране, външните метеорологични условия, трафика и други оказващи влияние фактори, и да направи още по-лесен прехода от автомобили с двигател с вътрешно горене за тях.

Режимът за електрически автомобили EV Mode на Sygic GPS навигацията е достъпен безплатно за всички. По-късно тази година Sygic ще обяви още една важна функция за електрическите автомобили, базирана на сътрудничеството с избрани производители на автомобили, която ще е насочена към справянето с притесненията относно евентуален по-къс пробег с едно зареждане чрез усъвършенствани алгоритми за определяне на маршрути, специално пригодени за електрически автомобили.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Zenfone 9: Малкият голям смартфон

Преди седмица Asus представи новия си флагман Zenfone 9. С него компанията продължава традицията за компактен форм-фактор като флагмана от предишното си поколение. Исторически погледнато,...

Подобни новини