11.2 C
София

Новият електрически велосипед на Specialized може изцяло да се управлява с дистанционно

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Specialized стартира продажбите на своите нови електрически велосипеди Turbo Vado и Turbo Como, както и на новия модел Turbo Tero. Интересно е, че компанията производител ги нарича „компютри на колела“, понеже те могат изцяло да се управляват по софтуерен път.

С помощта на специализирания софтуер притежателят на тези велосипеди може да превключва техните скорости, да задава различни програми за натоварване на организма, да получава препоръки и други. При сдвояването на велосипеда със смартфон чрез Bluetooth връзка потребителите получават съобщения за възможни повреди, както и съвети за настройка на велосипеда и на неговата мощност. Обновяванията се осъществяват автоматично по безжичен път.

Защитата от кражба в моделите Turbo също се осигурява по програмен път. С помощта на дистанционно е възможно да се изключи двигателя, да се включи алармената сигнализация и да се блокира движението на велосипеда.

Максималната скорост на придвижване при използването на педалите е 45 км/ч. Използван е качествения двигател Specialized 2.2 с мощност 250 W. Батерията е с мощност 710 ватчаса, интегрирана е в корпуса и не може да се снема. Наличен е радар, който засича автомобилите на 140 метра разстояние от велосипеда.

Продажбите на новите електрически велосипеди стартират в началото на следващия месец при цена от $3200 до $5500.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини