Новото BMW Серия 1: фаза на финални тестове в Мирамас

5
389
В момента все още маскирани предсерийни автомобили от третото поколение на BMW Серия 1 преминават през всеобхватна тестова програма на тестовия полигон на BMW в Мирамас, Южна Франция

Различните отсечки за управляемост на полигона предлагат идеални условия за подобряване на пъргавината и динамиката на новото BMW Серия 1. Предпоставка за това са петте години интензивна развойна дейност и преминаването към модерната архитектура на BMW с предно задвижване.

Едно истинско BMW със собствен характер.

Новото BMW Серия 1 ще постави нови стандарти по отношение на динамиката на управлението в премиум компактния клас и в същото време ще предлага значително повече място в интериора. С модерното си окачване, иновативните технологии и интеграцията на всички компоненти и управляващи системи, свързани с динамиката на управлението, BMW Серия 1 впечатлява с повишена пъргавина както с новото предно задвижване, така и с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive.

„Бързите и прецизни реакции ще могат да бъдат усетени директно от нашите клиенти и ще осигурят оптимизирано изживяване при шофиране. Новото BMW Серия 1 ще бъде истинско BMW със собствен характер“, казва Петер Ланген, ръководител на динамиката на управлението при BMW Group.

Трансфер на технологии от BMW i3.

При новото BMW Серия 1 BMW прилага целия си опит, натрупан през последните години с моделите на BMW Group с предно задвижване. Важен компонент за особено високата пъргавина е познатата от BMW i3s технология ARB (ограничител на приплъзването на задвижването), която сега празнува премиерата си в автомобил с двигател с вътрешно горене. Този трансфер на технологии от марката BMW i към основната марка BMW осигурява значително подобрение на сцеплението и позволява значително по-фин и бърз контрол.

При серийната в BMW Серия 1 технология ARB сензорът за приплъзване е разположен директно в блока за управление на двигателя вместо в управляващия блок на системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността). Без дълги ходове на сигнала информациите се предават три пъти по-бързо, а доловимия от клиентите контрол се извършва дори десет пъти по-бързо. В тясна връзка със системата за контрол на стабилността DSC това ограничение на приплъзването значително редуцира недозавиването под влияние на мощността без стабилизиращи намеси, които иначе са типични за автомобилите с предно задвижване.

Серийното BMW Performance Control (инерционното разпределение на въртящия момент) допълнително повишава пъргавината на BMW Серия 1 чрез динамични спирачни намеси. В допълнение към това устойчивостта на каросерията към усукване е повишена чрез целенасоченото използване на допълнителни усилвания, както и серийната „бумеранг-греда“ в задната част. „С помощта на тази интензивна интеграция на всички аспекти, свързани с динамиката на управлението, както и на новия, иновативен контрол на сцеплението ние създаваме едно напълно ново изживяване при шофиране“, казва Холгер Щаух, ръководител на проекта BMW Серия 1.

Най-мощният четирицилиндров двигател на BMW Group за новия върхов модел

В гамата от задвижвания на новото BMW Серия 1 най-силно впечатление прави новоразработеният четирицилиндров двигател. BMW M135i xDrive (среден разход на гориво: 7,1-6,8 л/ 100 км; СО2 емисии: 162-155 г/ км) се задвижва от най-мощния двигател на BMW Group с работен обем два литра и технология BMW TwinPower Turbo. Новият двигател развива 225 кВт (306 к.с.) и осигурява особено динамично задвижване с множеството си индивидуални технически решения като подсиления колянов вал, новите бутала и мотовилки, по-големия турбокомпресор, както и оптимизираните инжектори за гориво.

Повече място в интериора

Новото BMW Серия 1 прави голям скок напред и то отношение на предлагането на място в интериора. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване с напречно монтирани двигатели и ниския среден тунел в интериора има осезаемо повече място спрямо предшественика, особено на задните седалки. Така например мястото за коленете на пътниците на задната седалка е увеличено с 33 мм, а пространството за главите отзад е с 19 мм повече. Качването на задната седалка е по-лесно, вместимостта на багажника е увеличена с 20 л до 380 л. По този начин новото BMW Серия 1 комбинира превъзходни динамични възможности със значително подобрено предлагане на място.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ПалустиниецЛийонSSSКапитализъмМирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Фен съм на БМВ, но всичките тези джаджи (и на другите автомобили) са за да „гълтат“ пари.
Един от най – големите разходи на съвременните семейства това е разхода за автомобили.

Тази като я гледам колко екстри има отива най – малко към 35-40 хиляди евро, а соларният автомобил на Sion на Sono Motors е с базова цена 16 хиляди € и батерията 8-9 общо към 25 хиляди. Но нямаш разходи за бензин и по ДВГ, качаш се и караш. А пък лятото може и да не слизаш от нея 😋

Капитализъм
Капитализъм

Много хора в цивишизования свят не си купуват лични автомобили. Бъдещето принадлежи на наемането, не на купуването. Само в България е останал социалистичексия шаблон са се купуват коли за всяко семейство и да се ремонтират в събота и неделя. Тотална селяния.

SSS
SSS

Бахти гражданина!

Палустиниец
Палустиниец

Ти и ти пък – чул не дочул 🙂

Лийон
Лийон

мислех че е електричка, та се зачетох…
да рекламират динамика на кола с двг, е като реклама на шайбов телефон за по-лесно набиране в мобилната ни ера