fbpx
0 C
София

От месец май 2022 година Великобритания ще ограничава използването на частните зарядни станции за електромобили

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

От края на месец май 2022 година във Великобритания, терминалите за зареждане на електромобили в частните домове на хората ще бъдат настроени по такъв начин, че на всеки делничен ден в продължение на девет часа през деня, те автоматично ще се изключват и няма да могат да зареждат електромобилите.

Причината за вземането на това решение са опасенията на някои членове на правителството, че е възможно да възникне претоварване на Националната електрическа мрежа (National Grid) и като следствие от това някой клъстери на тази мрежа могат да останат без ток.

Според приетите вече правила, които влизат в сила през месец май 2022 година, новите зарядни устройства за електромобили в частните домове и на работните места автоматично ще бъдат настроени по такъв начин, че да се изключват от 8:00 до 11:00 сутринта и от 16 до 22 часа вечерта.

Тези правила не важат за обществените зарядни устройства и за бързите мощни зарядни станции, изградени на магистралите и пътищата от категория А. Те ще продължат да работят денонощно.

Освен тези ограничения, в указа на правителството се казва, че трябва да има възможност за отдалечено активиране на специален режим за допълнително изключване на зарядната станция в продължение на 30 минути в произволно друго време на денонощието.

Към края на месец септември тази година по пътищата на Великобритания имаше приблизително 300 хиляди електромобила.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
who
who
1 месец

смях… пЪрво си спряха въглищата, после мислят с какво ще ги заместят. Трябва си АТОМ, само със слънце и вятър не става..

БегиМани
БегиМани
1 месец

Ха, да им е честит Брезкита… 🙂

azz
azz
1 месец

Хахаха страх ги е че нямат да могат да сложат ръка и върху това, няма ли българи да направят там някаква магия и да си зареждат по всяко време. Трябва да се спре с това навсякъде да слагат ръка за всичко тъпите управници без значение от държавата.

Ангел
Ангел
1 месец

Удивителна глупост. Ако сте решили да пътувате вечерта, приберете се от работа и си включите автомобила да се зарежда, ще трябва да изчакате до след 22ч, а тръгването ако е след час…
Като въвеждат генерални забрани (като тази за автомобили с ДВГ) би следвало първо да са си подготвили мрежата за да понесе товара. А и производството на допълнителна енергия.
Ако няма план за това и/или той не се изпълнява ще е интересно.
Защо ли ми се струва, че същото ще се случи и по останалите държави из Европа в едно обозримо бъдеще…?

who
who
Отговор на  Ангел
1 месец

Защото си много прав. Напоследък гледам, че се взимат решения за нещо, защото е модерно. Сега са модерни „зелените“ технологии и ЕКО глупостите и хора без реален опит и поглед над нещата просто решават нещо да се случи както е модерно. И резултата е налице. Спират „лошите“ въглища и АЕЦ-и, на които са се топлили десетилетия наред. Както каза един от КТ Подкрепа: „Не бива да си рушим къщичката, преди да сме се нанесли в новата“.

TGR
TGR
1 месец

Споко, ще го променят.
Сега с тази вятърна и слънчева енергий, ще искат само в слънчевата част на деня да се зарежда.
Честит ви брекзит пакистанци, че те вече са повече от англичаните..

Тахтун
Тахтун
1 месец

Следващата мярка е „който иска друго да плаща по завишена тарифа“! И тъй постепенно цената на 100 км пробег ще достигне тази на ДВГ!

saentist
saentist
Отговор на  Тахтун
1 месец

Ще я надмине

Тото
Тото
1 месец

Да обърнем внимание на това, че ограниччителната мярка се въвежда при 300 000 електромобила по британските пътища. А колите там са някъде между 30 и 40 МИЛИОНА! Някой ще пофантазира ли какви ограничения ще се наложат / в т.ч. и през по-високи цени на електричеството/ когато само 10% /това са около 3-4 млн/ от автомобилите в Британия преминат на ток?

Нови ревюта

Подобни новини