fbpx
1.8 C
София

Пазарната капитализация на Tesla превиши $900 милиарда

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В рамките на днешния ден акциите на Tesla постигнаха нов исторически ръст до ниво $909 за 1 TSLA. По този начин пазарната капитализация на автомобилната компания на Илън Мъск прехвърли психологическата бариера от $900 милиарда. Това е повече от половината сума на цялата автомобилна промишленост взета заедно.

Отличните финансови резултати за третото тримесечие, при което Tesla за първи път в своята история показа печалба от над $1,6 милиарда, продължават да качват курса на нейните акции все по-нагоре. Tesla достигна пазарна капитализация от $900 милиарда в средата на деня, когато една акция на компанията се търгуваше при цена $907. Ръстът на акциите продължи, и към края на деня една акция на компанията вече се търгуваше при цена $909.

Инвеститорите вярват в тази компания, въпреки че Илън Мъск отложи за 2024 година излизането на електрическия пикап Сybertruck и електрическия влекач Semi. Те не обръщат внимание на забавянето на гигафабриката в Германия, леко усложнените отношения с китайските регулаторни органи и продължаващата криза на пазара за полупроводници.

Между другото, именно дефицитът за полупроводникови продукти демонстрираха преимуществото на подхода на Мъск като генерален директор. За разлика от конкурентите, той не само успява да запази същото количество произведени автомобили, но и неговите поточни линии работят сякаш никакъв недостиг на чипове няма. Причината за това е, че в електромобилите на Tesla могат да се използват най-разнообразни чипове и техните заместители, като фърмуерът за тях се пренаписва за не повече от една седмица.

Любопитно е, инвестиционният фонд Ark Invest прогнозира, че цената на една акция на Tesla може да достигне $3000. Ако тази прогноза се окаже вярна, финансовото състояние на Илън Мъск само от Tesla ще превиши $600 милиарда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Мъск
Мъск
1 месец

Всъщност вече над 1 трилион.
Какво стана с „Мъска МОШЕника – пирамида тислата“?
Рекордни приходи. Рекордна печалба.
Модел 3 – най продаван автомобил в Еврола за септември (още преди да заработил Берлин).
Hertz поръчват 100 000 коли, като се има в предвид, че и без тях Тесла продава всичко, което произвежда за месеци напред.

Радо
Радо
Отговор на  Мъск
1 месец

Мъск , ти си един голям моШЕник, лъжец и изобщо лош човек. Закривай всичко и заминавай да си живееш сам на Марс.
Обеща да отвориш представителство на Тесла в държавата където живея в края на 2020 – все още няма такова!
От 1 година съм събрал пари да си купя Модел Y ама никой не ги внася тук и нейсе – търкалям си 6 годишната кола и до днес 🙁
БЕЗСРАМНИК!

Мъск
Мъск
Отговор на  Радо
1 месец

Ако говориш за територията наречена България, трудно ще отворя представителство. Вместо да ми правят отстъпки ще ми искат мито, ДДС, акциз, данък „спокойствие“, данък „местен чиновник“, такса „взимане от паницата на Лукоил“, такса „ток за бизнес“ (разбирай цена по 10) и т.н.
И ако наистина бях МОШЕник, щях отдавна да съм тук, тях горните неща не ги ловят.

Радо
Радо
Отговор на  Мъск
1 месец

Моя коментар беше сатиричен. Иначе живея в ЮАР и наистина искам да си купя model Y ама скоро няма започнат да ги внасят тук. Изписал съм поне 20 емайла до кого ли не, говорил съм поне с 5 човека от когото зависят продажбите по различни в момента точки на света. Всеки тия хора от Тесла ми отговарят едно и също – нямаме достатъчно капацитет за да разширяваме по други държави/континенти. В момента в зависимост от региона и модела Тесла се чака от 6 месеца до 1 година за доставка….!!!

Нови ревюта

Подобни новини