Подобрените зарядни станции Tesla Supercharger са с мощност 300 KW

2
265

Генералният директор на Tesla Илън Мъск обяви за предстоящото обновяване на голямата верига от станции Tesla Supercharger за бързо зареждане на електромобили. Те ще предлагат зарядна мощност от 300 KW.

За последен път подобно голямо обновяване на зарядните станции на Tesla бе осъществено в средата на 2019 година. Тогава компанията предложи модела Supercharger V3 с мощност 250 KW, което е много повече от мощността на предишната версия Supercharger V2, която предлагаше зарядна мощност от 150 KW. Днес Илън Мъск потвърди, че следващата стъпка от еволюцията на неговата верига Supercharger ще доведе до увеличаването мощността на зарядните станции до 300 KW. Засега не е известно дали новата модификация ще носи името Supercharger V4.

При използването на зарядните станции Supercharger V3 електромобилът Model 3 Long Range за пет минути се зарежда за 75 мили (121 км) пробег. Сега това време осезателно ще намалее.

Но и това малко време все пак е повече, отколкото е необходимо на повечето американци, за да заредят своите автомобили с бензин или дизел. От друга страна веригата Supercharger не е предназначена да бъде основен източник за зареждане на електромобилите Tesla. Повечето притежатели на подобни електрически автомобили ги зареждат в домовете си през нощта, за да могат на сутринта да има готов за използване електромобил.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари