Прогноза: към 2035 г. европейците ще купуват само електрически коли

12
92

Нов аналитичен доклад прогнозира, че всички нови коли, продавани в Европа към 2035 г. ще бъдат само електрически – и това закономерно няма да се хареса на традиционните автопроизводители.

Въпреки, че Старият континент има да решава далеч по-сериозни проблеми за своята сигурност и бъдеще, анализаторите на ING считат, че е-колите ще са в основата на новата голяма революция в Европа. Докладът им, наречен Breakthrough of electric vehicle threatens European car industry прогнозира, че сегашните пречки пред инвестициите в електрически коли ще изчезнат в скоро време.

Комбинацията от понижаване цените на батериите и по-големия пробег с един заряд, както и по-бързото време за зареждане ще доведат до високо потребителско доверие, което ще превърне е-колите в точно толкова приемлива покупка, колкото и тези с двигатели с вътрешно горене.

Процесът обаче няма да е лесен, тъй като на европейските производители се падат едва 3 процента от дела на пазара на литиево-йониеви батерии. Така те ще зависят от държави като Китай и Япония за батерии и други специфични материали. Накрая, производственият процес при е-колите е по-опростен, което значи, че хора ще загубят работата си.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
9 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
ИванassababatiАнонименСтанислав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Ще… И ще работят по 16 часа на ден, за да дебелеят спонсорите на такива статии…

Rens1o
Rens1o

Като нямаш пари, не си купуваш! Сега, като работиш по 16 часа за дизелов трошляк, по-хубаво ли ти е?

Анонимен
Анонимен

Ще бъде гарантирано със съответното рекетьорско законодателство. Т.е. няма да купуват всичките европейци електрички по свое желание, а по принуда. Къде е, къде е, демокрацията, питам?!

Rens1o
Rens1o

А по-добре ли е да продължава чаденето на дизелови трошляци и увеличаването на дихателните проблеми?!?!

Анонимен
Анонимен

Ех, бате, ти си наистина един чист ум.

assa
assa

Той поне го има за разлика от теб.

Анонимен
Анонимен

Аз все си мисля, че в акъла сте чисти, ама междукрачната ви пърдялка си няма катализатор, и каквото си излиза, си е със всички там сажди, дали от боб, дали от кетчъп. Да не говорим, че като проядете и от горната дупка се оригвате. Та трябва ЕС бюрократите, в името на чистата градска атмосферика, да решат, че трябва да ви се забучи поне по един катализатор, ей право в там. Решение като решение, ще е като онова за правите краставици и двата универсални разрешени сорта ГМО домати и други зеленчуци за цял ЕС, което за малко да бъде прието(http://infoobzor.net/archives/11964) А… Виж още »

assa
assa

Кой говори тук за застраховки?

Иван
Иван

С кривите краставици ти е по-кеф, така ли? И в тази посока… не мислиш ли да смениш двигателя на устройството което ти дава междукрачни вибрации от електричеки с дизелов?

Станислав
Станислав

За момента в нашата държава е забранено да се кара кола без катализатор. Даваха по телевизията един господин, който обясняваше, че колата му е само електрическа – не е хибрид, но си е купил катализатор (разбира се, че няма как да го монтира) и го показва при проверка – просто го вози в колата за да спазва закона.

babati
babati

#justbgthings

Иван
Иван

Верно ли сам успя да напишеш нещо толкова умно?