Противно на всяка логика, Tesla вече е най-скъпият автопроизводител в САЩ

15
39

Поне по един показател Tesla Motors вече има предимство преди гиганти като GM, Chrysler и Ford – пазарната оценка.

Компанията на Илон Мъск изглежда не притеснява инвеститорите с това, че през 2016 г. записа загуби от 773 милиона долара и че продава едва частица от бройката коли, които годишно продават автомобилните компании.

Например, през 2016 г. Tesla е продала едва 76 000 коли, докато General Motors е пласирала около десет милиона. Tesla има едва две печеливши тримесечия в историята си, докато General Motors направи девет милиарда долара за миналата година.

Звучи като опасен сапунен мехур за Tesla, но засега той издържа.

Вчера акциите на компанията скочиха с нови три процента и вече струват 312.39 долара за брой, а прогнозата на анализаторите от PiperJaffray е, че растежът ще продължи.

„Изглежда, че Tesla играе по свои собствени правила, въпреки че губи пари със скорост, за която утвърдените компании биха били разпънати“, коментира Александър Потър от PiperJaffray.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
9 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Взех си пуканки и сядам да гледам шоуто. Мехурът ще се пукне грандиозно и ще повлече бая наивници 🙂 За съжаление ще го отнесат те, а номенклатурчикът Мъск ще излезе сух от водата.

Светльо
Светльо

Гледай, ако друго не ти е останало.

Иван
Иван

Брех какво ниво ни демонстрираш… Мъск номенклатурчик!
Нивото на обикновен рублояд.

Анонимен
Анонимен

Офф, да не би либерализмът да си няма номенклатурчиците? Как тогава ще наречеш тези универсални кадри, които _противно_ на всяка пазарна логика благословено се пляцикат във финансовите потоци? Извънпазарни свръхестествени субекти? В този свят чудеса има само в приказките, грантояд 🙂

Пенчо
Пенчо

Гледай и се учи тогава. Така се създава автомобилна компания за нула време и изрива всичко живо. 2016 споменаните 76 000 коли са 61% увеличение спрямо 2015. Помисли малко дали е балон. Да не говорим че де факто колите не се продават на загуба, загубата идва от огромните инвестиции за изграждане на заводите които ще донесат повечето бройки.

Чарлз Понзи каза че не е ?
Чарлз Понзи каза че не е ?

де факто колите не се продават на загуба

Наистина тесла не губи от ел.колите
ама
питай panasonic
за 2+ млрд$
дето им ДЪЛЖИ тесла
за батерии.

Анонимен
Анонимен

Капитализмът никога не се се славил с логика. Те масите там са с по една мозъчна клетка на 10 човека, логика без мисъл не става.

Иван
Иван

Капитализмът само и единствено от руски тип и то на руските земи. Ако това имаш предвид под „капитализъм“ де.

Анонимен
Анонимен

Клетката съвсем за малко те е пропуснала 🙂

ngcbg
ngcbg

Трябва малко да се раазбира от бизнес планиране и финанси/счетоводство, за да бъде разбрано защо: „Компанията на Илон Мъск изглежда не притеснява инвеститорите с това, че през 2016 г. записа загуби от 773 милиона долара и че продава едва частица от бройката коли, които годишно продават автомобилните компании.“ Би могло, но не е задължително да е „балон“! Между другото това е по-често явление, от колкото масовият читател си дава сметка, въпреки серизните цифри. Не ми се влиза в детайли, а и нямам данните за финансовите потоци, баланс и т.н., за да направя примерен анализ. Прочетете и научете малко за финанси,… Виж още »

Анонимен
Анонимен

Този постинг звучи като „нещо не разбирам от темата, обаче държа поучително да ви запозная с мнението си“ 🙂

мима
мима

Хубав виц :
Не ми се влиза в детайли,
а и нямам данните

Чарлз Понзи каза че не е ?
Чарлз Понзи каза че не е ?

SolarCity уволнила 20% от служителите си през 2016 г.

Засега SolarCity не коментира финансовите резултати.

До един момент компанията имаше амбицията да има един милиард клиенти до 2018 г., но после ревизира плановете си, оправдавайки се със спад в търсенето.

Toni
Toni

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Крах_на_Уолстрийт_(1929)

Май натам отива отново света не е само в лицето на Tesla, а и компании като Facebook, WhatsApp и тн.

Доброто, оптимизъм, капитализъм
Доброто, оптимизъм, капитализъм

Много искам хората в България да станат позитивни и градивни. Да има Български Елън Мъск и такива като него. Да се карат зелени автомобили, да си слаб да е престижно, да не си хвърлят хората фасовете по улиците. Да не крещят просташки и дебелашки, да не се мерят по мазните си шкембета, а да се конкурират по идеи и реализация. Да не е престижно лятото да блъскаш ракия и салата и да гледаш с винен поглед, а да се храниш пълноценно със зелена и сурова храна. Да си усмихнат, директен и амбициозен, да лъхат Българите на позитивизъм, огледани в бъдещето… Виж още »