Първите късметлии получиха десетата версия на автопилота на Tesla

0
609

Tesla предостави достъп до Full Self-Driving Beta v10 на няколко участници в бета тестовете на автопилота. Според предишни изказвания на специалисти на компанията новата версия по-добре реагира на неочакваните промени в пътната ситуация, по-меко взема завоите и се справя като шофьор от средно ниво на сложните вложени кръгови кръстовища.

Измина вече почти една година откакто Tesla започна да тества своята система за автономно управление на автомобилите Full Self-Driving Beta чрез няколко специално подбрани притежатели на електромобили. Този специализиран софтуер е предназначен да подпомага водачите при придвижване по градските улици и магистралите, но засега ръцете не бива да напускат волана и погледът трябва да следи пътя.

През месец август тази година се появи информация за нов ъпдейт на FSD, който трябва да се очаква в рамките на следващите няколко седмици. Точно така и стана: миналия петък няколко притежатели на електромобили на Tesla получиха обновяване до десетата версия на този автопилот. Според първите отзиви на тестерите, значително е подобрена цифровата визуализация на пътната ситуация и на картите. Сега водачът може да наблюдава какво виждат камерите на автомобила, анимацията е много по-плавна отпреди. Разбира се, голямо влияние оказва и моделът на електромобила.

Очаква се през следващите няколко дни в YouTube да се появят многобройни видеа с тестовете на новата версия Full Self-Driving Beta v10 при най-разнообразни пътни ситуации и условия. И още, в края на месец септември тази година се очаква масовото разпространение на този ъпдейт за всички електромобили на Tesla.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари