11.2 C
София

Русия започва производството на електромобили с цена 1,5 милиона рубли

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Руските медии съобщиха, че холдингът Автотор в Калининград възнамерява да започне производството на транспортни средства с електрически и газови двигатели. Според тази информация, първите автомобили на руския завод ще струват около 1,5 милиона рубли. Информацията е на ТАСС, която цитира председателя на борда на директорите на Автотор Валерий Горбунов.

Горбунов уточни, че тази цена на електромобила не е окончателна и зависи и ще продължи да зависи от редица фактори. Производството на руските електромобили се планира да стане под брандовете Kia, Hyundai или BMW.

„Започваме с два модела, базирани на една и съща платформа. По този начин става възможно унифицирането на различните компоненти. Тези електромобили ще имат пробег от 180 км. Но ние вече работим върху конструкторските и технологичните промени, които ще ни дадат възможност за произвеждане модернизирана версия на този модел, включително с газов и електрически двигател, като едновременно с това пробегът ще бъде увеличен до 400 километра“ – допълва Валерий Горбунов.

Председателят на борда на директорите каза още, че ако на пазара има голямо търсене, то Автотор може да започне да произвежда по 5000 (пет хиляди)  електромобила годишно.

Първата пробна партида от 200 електромобила се очаква да бъде готова през 2023 година, но преди това руската компания Автотор трябва да бъде сертифицирана. Пълноценното серийно производство се планира да стартира през 2024 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини