Самоуправляващият се е-камион на Tesla ще се тества в Невада

2
66

Tesla вече гледа към електрическите камиони и възнамерява да тества своя първи модел в щата Невада. Освен, че ще се задвижва с електричество, транспортното средство ще бъде и автономно – ще се управлява само.

Официално камионът ще бъде анонсиран през септември, но компанията вече е подала документи пред транспортните власти в щата Невада, за да получи разрешително да тества там машината.

Новост в случая е автономният фактор, тъй като досега Илон Мъск не бе говорил за самоуправляващ се камион. Tesla не е единствената компания от Силициевата долина, която работи по подобна технология. Водещата концепция за момента е придвижването на такива умни камиони да става под формата на конвои, така че отделните машини да стоят близо една до друга. Ако камионите в задната част на конвоя са в състояние да следват автоматично водача, това ще намали нуждата от шофьор за всяко превозно средство.

Компанията Peloton Technology вече разработи такава технология и в момента си сътрудничи с Volvo за създаването на конвои от камиони – стъпка, която се счита за начало на пълната им автономност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари