Следващата голяма презентация на Tesla се нарича AI Day и ще се състои на 19 август

0
587

Илън Мъск обяви датата на следващата голяма презентация на Tesla, която носи името AI Day (Денят на изкуствения интелект) и допълни, че събитието ще се състои на 19 август тази година. Генералният директор на Tesla вече традиционно обяви всичко това чрез лаконичен туит.

Генералният директор на Tesla за първи път спомена за AI Day миналия месец, когато съобщи, че тази презентация ще се състои след месец или най-късно след месец и половина. Тогава Илън Мъск каза още, че на това събитие ще бъдат съобщени много подробности относно успеха на екипа Tesla AI в областта на специализирания софтуер и хардуер, за използваните от неговата автомобилна компания модели на машинно обучение, за обучението на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект и за логическите изводи, до които тези алгоритми стигат.

Без съмнение, една от главните теми на тази презентация ще бъде автомобилният автопилот Tesla Autopilot, който през последните няколко месеца получи редица обновявания. Очаква се да бъдат съобщени подробности и за модела Tesla Vision, при който се подразбира пълен отказ от използването на лидари и радари. Очакват се новини за новия процесор, който ще се използва в хардуерната платформа от следващо поколение HW 4.0 и за суперкомпютъра Dojo от екзафлопсен клас, който е в състояние да обработва огромните потоци визуални данни, които стремително растат с бързо увеличаващия се парк от електромобили на Tesla.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари