Старт на доставките на новото BMW Серия 8 Купе в България

7
807
Новото BMW Серия 8 Купе отбелязва своята пазарна премиера на 24 ноември 2018 г. С въвеждането му баварският премиум производител започва да пише нова глава в историята на вдъхновяващите спортни автомобили на марката – особено динамичен старт на актуална моделна офанзива на марката в луксозния сегмент

Новото BMW Серия 8 Купе е автомобил-мечта с изключителни динамични характеристики, емоционален дизайн, модерен лукс и изключително напредничаво оборудване по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността.

Вдъхновяващата динамика на управлението е основната цел при процеса на разработката на новото BMW Серия 8 Купе. Каросерията, задвижването и окачването са последователно насочени към максималната пъргавина, прецизност и увереност на един чистокръвен спортен автомобил. Особено мощните двигатели са комбинирани с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и техническите решения на BMW EfficientLightweight.

Новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния автомобил BMW M8 GTE, който вече доказа големия си потенциал при състезанията за издръжливост на FIA World Endurance Championship (WEC) и на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в Северна Америка.

Въвеждането на пазара е през ноември 2018 година с два варианта на модела: BMW M850i xDrive Купе (среден разход на гориво: 10,5 – 10,0 л/100 км; CO2 емисии: 240 – 228 г/км)* като BMW M Performance автомобил с нов V8 двигател с мощност 390 кВт/ 530 к.с. и  BMW 840d xDrive Купе (среден разход на гориво: 6,2 – 5,9 л/100 км; CO2 емисии: 164 – 154 г/км)* с редови шестцилиндров дизелов двигател с 235 кВт/ 320 к.с. И двата модела серийно с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic. И двата двигателя отговарят на нормата за вредни емисии EU6d-TEMP.

Външен дизайн: новият език на формите представя новата спортна естетика 

Във външния дизайн на новото BMW Серия 8 Купе модерната интерпретация на спортната естетика е в хармония с визия, която излъчва ексклузивност и чувственост. Така серийният модел отговаря на очакванията, създадени при представянето на BMW Concept 8 Series.

С дължината си от 4 843 мм, широчината от 1 902 мм и височината от 1 341 мм, както и междуосието от 2 822 мм автомобилът с две врати има много силно излъчване. Цялостната му визия е израз на безкомпромисна динамика и превръща BMW Серия 8 Купе в един луксозен спортен автомобил със страст и характер.

Мощността на спортния автомобил се визуализира впечатляващо от триизмерно оформената предна броня и големите въздухозаборници, които са още по-доминиращи при BMW M850i xDrive Купе, а също и в комбинация с М Спортния пакет, както и с прецизните контури на предния капак.

В профил е наблегнато на изразителната игра с повърхностите: и докато повърхностите зад предните колела се прибират навътре, над задните колела доминират изпъкнали, мощни обеми.

Прецизни детайли оптимизират аеродинамиката и теглото

С почти напълно затвореното дъно, активното управление на въздушните клапи, както и Air Curtains и Air Breather на предните странични панели се понижава въздушното съпротивление на аеродинамично оптимизираната каросерия на новото BMW Серия 8 Купе. За хармоничното обтичане допринасят и тесните, свързани директно с лайсната на страничните прозорци основи на външните огледала. Те за пръв път са с такава модерна и елегантна форма при модел със странични прозорци без рамки.

Този характерен контур е запазен и при опционалният покрив от карбонов композит, предлаган за пръв път за сериен модел на BMW, с който още повече се снижава центърът на тежестта на автомобила. Допълнителна оптимизация на теглото може да бъде постигната с опционалният карбонов пакет, който включва лайсни на въздухозаборниците, корпуси на външните огледала, заден спойлер и заден дифузор от CFRP.

Интериор: Луксозна атмосфера с особено спортна визия

Модерният и редуциран език на формите на екстериора продължава и в интериора на новото BMW Серия 8 Купе. В същото време надлъжната ориентация на всички линии насочва погледа напред към пътя и по този начин създава атмосфера, насочена към спортно шофиране. Това важи най-вече за широката и достигаща в предната част до арматурното табло средна конзола, която ясно разграничава областите пред водача и пътника до него.

Новоразработените спортни седалки предлагат висок комфорт при дълги пътувания, както и великолепна странична опора при бързо шофиране в завои. Подглавниците са интегрирани визуално в облегалките и могат да бъдат регулирани както по височина, така и по дълбочина. Спортните седалки серийно са тапицирани с кожа Vernasca. Декоративните шевове в контрастен цвят подчертават спортните контури, както и единичния характер на задните места за седене. Ниската позиция на седене на двете места отзад позволява интегрирането на функцията на подглавниците в облегалките на седалките.

Нов V8 с внушително разгръщане на мощността и звука.

Въвеждането на пазара на BMW M850i xDrive Купе е съчетано с премиерата на новия V8 двигател. Най-новото поколение на 4,4-литровия двигател е модернизирано из основи и е оптимизирано в множество детайли.

Благодарение на повишаването на мощността с 50 кВт/ 68 к.с. спрямо предишния двигател, постигнато без увеличение на теглото, новият V8 двигател вече развива 390 кВт/ 530 к.с., които са на разположение между 5 000 и 6 000 об/мин. В същото време максималният въртящ момент е увеличен със 100 до 750 Нм. Той може да бъде ползват в широкия оборотен диапазон от 1 800 до 4 600 об/мин. Новото BMW M850i xDrive Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3,7 сек.

Освен разгръщането на мощността е повишена и ефективността на осемцилиндровия двигател, което се вижда от средния разход на гориво от 10,5 до 10,0 л/ 100 км* и СО2 емисиите от 240 до 228 г/км*. Освен това благодарение на по-големите и разположени по-близо до двигателя, както и бензиновия филтър за твърди частици са оптимизирани и емисиите на новия V8 двигател. Той отговаря на всички важни изисквания към отработените газове по целия свят, сред тях и строгата, влизаща в сила от септември 2019 година норма за вредни емисии EU6d-TEMP.

Еластичен и ефективен редови шестцилиндров дизелов двигател 

Друга неподражаема интерпретация на темата спортен автомобил осигурява новото BMW 840d xDrive Купе. Уникалният в сегмента дизелов двигател осигурява вълнуващата комбинация между уверена тяга и нисък разход на гориво. Трилитровият редови шестцилиндров дизелов двигател с технология BMW TwinPower Turbo развива максимална мощност от 235 кВт/ 320 к.с. и максимален въртящ момент от 680 Нм, който е на разположение още от 1 750 об/мин.

Мощностната характеристика на оборудваният с каскадно свръхпълнене двигател подпомага спокойното шофиране при ниски обороти, както и ускорението от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек. Форсирането и високото натоварване се маркира от впечатляващия звук на специфичната за модела спортна изпускателна система. С образцовата си ефективност двигателят подчертава характера на новото BMW Серия 8 Купе като подходящ за дълги пътувания спортен автомобил, който гарантира радост от шофирането, без умора, дори и след стотици километри. Пречистването на отработените газове с технология BMW BluePerformance освен филтър за твърди частици, оксидационен и NOx капацитивен катализатор включва и SCR катализатор с впръскване на AdBlue за допълнително редуциране на емисиите на азотни оксиди. Така новото BMW 840d xDrive Купе отговаря на изискванията на нормата за вредни емисии EU6d-TEMP.

Осемстепенна трансмисия Steptronic с по-голям диапазон на предавателните числа и повишена динамика на превключването

Двигателите подават мощността си на модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Най-новият вариант на автоматичната трансмисия е с оптимизирано тегло, новоразработено управление и увеличен от 7,07 до 8,59 диапазон на предавателните числа. На разположение лостчета за превключване на волана, включени в серийното оборудване.

Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive работи по-ефективно от всякога. С бързото, прецизно и напълно променливо разпределение на мощността между предните и задните колела то осигурява оптимизиране на сцеплението и стабилността на пътя не само при лоши метеорологични условия, но и високо динамични ситуации при шофиране. Настройките на системата xDrive, които подават осезаемо повече мощност към задните колела дори и при много динамични ситуации на пътя, осигуряват типичното за спортен автомобил на BMW изживяване при шофиране.

Шаси: перфектно балансиран цялостен пакет за върхово представяне на пътя.

Конструктивните принципи и настройките на окачването са насочени към оползотворяване на динамичния потенциал на задвижването, както и на концептуалните предпоставки на новото BMW Серия 8 Купе за максимална динамика. Оптимизираното тегло, ниският център на тежестта и хармоничното разпределение на теглото между осите, оптималното междуосие и широките следи, както и стабилната структура на каросерията и добрата аеродинамика са идеалната база за такива настройки на автомобила, които са последователно насочени към пъргавина и динамика, като в същото време осигуряват високо ниво на комфорта.

Серийното оборудване на новото BMW Серия 8 Купе включва Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление. Контролът на промяната на характеристиките им при сгъване и разгъване е постоянен и се извършва индивидуално.

Модел BMW M Performance, M Sport пакет и М Technic Sport Паект с допълнително серийно оборудване.

Серийното оборудване на новото BMW M850i xDrive Купе включва и особено мощна М Спортна спирачна система, както и 20-инчови М алуминиеви джанти с High-Performance гуми. Освен това BMW M Performance моделът се разпознава по ексклузивните екстериорни елементи в Cerium Grey, заден М спойлер и осветени лайсни на праговете с означение на модела. Освен това е включено и оборудване, което е част от М Спортния пакет, предлаган за новото BMW 840d xDrive Купе.

То включва мултифункционални седалки, М кожен волан и интериорни лайсни от тъкани нишки от неръждаема стомана. Освен това М Спортният пакет включва и 19-инчови М алуминиеви джанти, М Спортна спирачна система и осветени лайсни на праговете с лого на М. Като допълнителна опция за BMW 840d xDrive Купе се предлага и M Technic Спортен пакет, включващ 20-инчови М алуминиеви джанти с High-Performance гуми, още по-спортна М Спортна спирачна система, управляван блокаж на задния диференциал, М заден спойлер и разширен BMW Individual High Gloss Shadow Line.с размер 245/45 R18 отпред и 275/40 R18 отзад. Опционалният М Спортен пакет включва 19-инчови М алуминиеви джанти с гуми с размер  245/40 R19 отпред и 275/35 R19 отзад. В комбинация с опционалния M Technic Спортен пакет новото BMW 840d xDrive Купе също може да бъде оборудвано с 20-инчови алуминиеви джанти с High-Performance гуми.

Асистиращи системи: Уникални иновации за комфорт и сигурност

Благодарение на изключително богатото разнообразие от серийни и асистиращи системи новото BMW Серия 8 Купе се отличава като особено напредничав модел в сегмента. Многообразието включва Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, Асистент за завиване и водене в лентата, Предупреждение за смяна и за напускане на лентата, Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен, BMW Night Vision, както и Предупреждението за напречен трафик, Предупреждение за предимство и за движение в погрешна посока.

Сред функциите на Асистента за паркиране е и Асистентът за движение на заден ход, който подпомага водача при изкарване на автомобила от паркоместа и маневриране в тесни пространства

Асистентът за движение на заден ход поема въртенето на волана при маневри, при които изминатата преди малко на преден ход отсечка се преминава на заден ход. При това водачът трябва да се концентрира единствено върху ускорението и спирането, както и върху следенето на околното пространство. Изминатото по този начин разстояние може да достига до 80 метра, а скоростта до 9 км/ч.

Най-новото поколение на концепцията на индикациите и управлението с най-новата BMW операционна система 7.0 е модерно, напълно дигитално и е още по-силно ориентирано към индивидуалните потребности на водача, като целта е постигане на оптимален контрол на вниманието

Благодарение на ясното изобразяване и структуриране на информацията, както и възможността за индивидуализиране и персонализиране водачът получава, точни индикации, в точния момент. Оформените по нов начин графики на арматурното табло предлагат област за изобразяване на навигационните карти. Менюто на контролния дисплей вече се изобразява на до 10 страници с по 2, 3 или 4 панела с лайф съдържание. Допълнително е оптимизирано и интуитивното мултимодално взаимодействие между водача и автомобила.

В зависимост от ситуацията той може да избира между тъч-управление на контролния дисплей, наложилия се iDrive Touch контролер, уредите за управление на волана, гласовите команди или включеното като серийно оборудване BMW управление с жестове.

Серийният при новото BMW Серия 8 Купе BMW Live Cockpit Professional комбинира нова концепция за получаване на информация и управление на функции с максимално ниво на свързаност в един пакет

Концепцията от най-ново поколение включва арматурно табло с висока разделителна способност и диагонал на дисплея от 12,3 инча зад волана, както и 12,3-инчов контролен дисплей. Модернизираният BMW Head-up Display също е включен в стандартното оборудване и е с увеличена площ на изобразяване, разширено съдържание и оптимизирана графика.

Включеният в програмата BMW Connected Личен асистент за мобилност (Personal Co-Pilot) осигурява интелигентна свързаност както във така и извън автомобила. Дигиталните услуги, които са на разположение на борда на BMW Серия 8 Купе включват (но не само) Предупреждения за опасност, получени чрез свързаността с други BMW автомобили, актуализране и надграждане на услуги “over the air”, интегрaция на Microsoft Office 365 и Skype for Business, както и BMW Digital Key, който позволява автомобилът да да бъде отключван и заключван със смартфон чрез Near Field Communication (NFC) и др..

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ЦезарАнти-фейк нюзthe professorПалеустиниецИлиян Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Чудесна ИТ новина.
Това е нещо невиждано в ИТ сферата

Илиян
Илиян

Много е дълга! И зле презентирана.

Палеустиниец
Палеустиниец

Не че се заяждам, но изобщо не се разбира защо е в ИТ.
Прочел съм я защото все пак и аз харесвам хубавите коли.
Обаче си е обикновена рекламна статия.

the professor
the professor

задницата поразително прилича на тази от алфа ромео 159 седан…

Анти-фейк нюз
Анти-фейк нюз

Колите стават част от екосистемата на Интернет на нещата, използват ИТ оборудване, нещата се автоматизират и интегрират посредством облачни услуги. Компютрите вече са част от вашите телефони, таблети и други устройства, но навлизат във вашите очила, климатици, перални машини, бойлери, огледала, автомобили, стени, системи за аудио-визуална употреба и други. Именно затова е нормално да има и статии за коли. Всички тролове, които живеят с десетки години назад и под компютър възприемат това, което им е на бюрото – вашето време отмина, вие сте отречени от модерността, анархонистността и носталгията няма да ви помогнат. Браво на авторите, давайте повече статии за… Виж още »

Цезар
Цезар

Само не мога да разбера защо този тарялясник с CO2 емисии: 240 – 228 г/км се допуска на пътя….А моята с CO2 емисии: 150 г/км искат да и увеличат данъка,че даже и да бъде забранена скоро