12.1 C
София

Създадените от Tesla нови технологии ще осигурят лидерството на компания през следващите няколко години

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В самото начало, в компютърната система за активна помощ на водача на Tesla се използваха компонентите на компанията Mobileye, но след това автомобилната компания на Илън Мъск започна да използва готовите решения на Nvidia, а по-късно почти от нулата разработи невронния процесор FSD. Експертите в тази област са на мнение, че наличието на собствени нови технологии на Tesla ще осигури лидерството на тази компания на пазара на електромобили в условията на непрекъснато нарастващата конкуренция в тази сфера.

Популярният уеб-портал Electrek цитира доклада на KGI Securities, в който специалистите на тази тайванска аналитична компания са на мнение, че Tesla има на разположение не по-малко от 3 до 5 години, през които ще съхрани статута на лидер на глобалния пазар за електромобили. И още, тази компания не прекратява да усъвършенства своята продукция по много направления погледнато от технологична гледна точка. Едно от най-важните преимущества на Tesla е нейната способност да извършва най-нови разработки само със собствени сили, което изключително много ускорява внедряването на всички нови технологии и дава възможност за непрекъснато изпреварване на конкуренцията. Така например, експанзията на производството на батериите тип 4680 и разпространяването на фирмените зарядни станции по целия свят дават възможност на Tesla да сдържа натиска на конкурентите.

Абонирай се
Извести ме за
26 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини