Тестваха автопилота на Tesla по улиците на Киев

7
866

Известно е, че Tesla възнамерява да стартира нова програма за тестване на своята система за автономно шофиране Full Self-Driving в Европа, но не се знае кога точно всичко ще започне. Засега този частичен автопилот е достъпен само за регистрираните американски бета-тестери. Но това не попречи на притежател на Tesla Model 3 от Киев да тества роботизираното управление на своя електромобил в столицата на Украйна.

Притежателят на тази Tesla Model 3 публикува клип в YouTube, който показва как неговият електромобил се движи в центъра на Киев без водачът да участва по какъвто и да било начин. Според видеото, електрическият автомобил работи под управлението на версия Full Self-Driving 8.2, която не е най-новата към днешен ден.

Уеб зданието Electrek допълва, че целият комплект софтуер на Full Self-Driving е изтекъл в интернет и сега той може да бъде инсталиран от всеки желаещ притежател на електромобил на Tesla. Порталът съобщи още, че някои хакери използват root достъп за активиране на експерименталните функции в своите електромобили.

Отбелязва се още, че хората от няколко месеца използват системата за автономно шофиране FSD в своите хакнати автомобили, без да привличат вниманието на компанията Tesla. Навигацията е пределно опростена – водачът просто показва някоя точка на картата, а след това електромобилът избира маршрута и се движи в съответното направление.

5 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари