12.1 C
София

Топ-мениджър на Huawei публично си позволи нетактични коментари относно автопилота на Tesla и веднага бе уволнен

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Ръководителят на направлението за създаване на автомобилен автопилот на Huawei бе моментално уволнен понеже публично си позволи нетактични коментари относно автомобилния автопилот на Tesla. Информацията бе съобщена от уеб-портала Gizmochina.

По време на Световната конференция по изкуствен интелект WAIC 2021 директорът на отдела за автономно шофиране на Huawei Су Дзън (Su Jing) си позволи да заяви пред медиите няколко твърди резки коментара относно функционалността на автопилота на Tesla, който Илън Мъск много харесва и често хвали. Су Дзън буквално заяви, че „електромобилите на Tesla убиват хората„. Медиите предположиха, че топ-мениджърът на Huawei има предвид няколкото ПТП с включен автопилот на Tesla, които бяха широко коментирани. Напълно е възможно Су Дзън да е казал още нещо нетактично, което медиите не желаят да съобщават.

Малко по-късно Huawei направи официално изявление, че сега вече бившият ръководител на направлението за автономно шофиране е уволнен заради своите твърде неуместни изказвания по адрес на Tesla.

Су Дзън работи в Huawei от много години и има единствено много добри отзиви от своите колеги. Преди години той пое управлението на проекта за създаването на автономни ADS системи за управление на автомобилите, които успешно бяха използвани в BAIC Arcfox Alpha S – първият автомобил, оборудван с лидарите на Huawei и работещ под управлението на Harmony OS.

Според публикуваната друга информация, Huawei продължава да използва услугите на Съ Дзън, но няма да го върне на същия пост.

Абонирай се
Извести ме за
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини