fbpx
2.9 C
София

Тримесечният отчет на Tesla – рекорден приход от $13,8 милиарда

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla публикува междинния тримесечен отчет, в който се съобщава, че производството на електромобили се е увеличило с 64%, в сравнение със същия период на предходната година, а приходите са нараснали с 57% до рекордните $13,8 милиарда. Чистият доход вече второ тримесечие поред превишава 1 милиард, а в края на това тримесечие нивото на производителността на Tesla е достигнало такъв етап, че автомобилната компания на Илън Мъск вече може да произвежда над 1 милион електромобили годишно.

Дори при създалия се глобален дефицит за компоненти и поскъпване на всички материали Tesla демонстрира увеличаване производството на електромобили. От началото на третото тримесечие до днес компанията е произвела 237 823 електрически автомобила, което е с 64% повече от постигнатото през същия период на миналата година. Най-много се е увеличило производството на Model 3 и Model Y – 79%.

Финансовият директор на Tesla Зак Кирхърн (Zach Kirkhorn) официално заяви, че към края на тримесечието компанията е достигнала ниво на производителност, което дава възможност за производството на над 1 милион електромобила годишно. Tesla вече произвежда от 19 до 20 хиляди електромобила седмично. Интересно е, че китайската гигафабрика се превърна не само в хъб, снабдяващ Европа с електромобилите Model Y и Model 3, но и изпревари по производителност предприятието в Калифорния.

Подробният тримесечен финансов отчет на Tesla трябва да бъде публикуван в края на този месец.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини