170 електромобила Hyundai Kona за споделено ползване тръгват в София

1
1200

Първата услуга за споделена мобилност в България SPARK обяви днес, че увеличава автопарка си с още 170 електрически Hyundai Kona. Първите двадесет електромобила вече са на разположение на потребителите на услугата, а останалите 150 ще бъдат доставени до средата на годината. С това увеличение общият брой на електромобилите в SPARK достига 300.

„Само за година и половина SPARK се наложи като важна част от градската мобилност в София“

Това коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK. “За този период приложението има над 35 000 потребителя, зоните, в които може да бъде нает или освободен автомобил през мобилното приложение, вече покриват значителна част от града и можем да се похвалим с разнообразен, от гледна точка на типове електромобили, автопарк.

Новите Hyundai Kona са естествена градация в развитието ни. Това са луксозни автомобили от висок клас, които имат значителен пробег от 300 км с едно зареждане. С тази поръчка правим ясна заявка, че услугата SPARK има голям потенциал и все повече ще навлиза в транспортния микс на София.“ допълни още той.

„Безспорен факт е, че през последните години Hyundai зае лидерски позиции в силно развиващият се сегмент на автомобилите с алтернативно задвижване. Семейството на IONIQ бе оценено с изключителен брой награди и отличия от Български и световни институции в редица категории.

Hyundai KONA от своя страна показа, че производителят има технологичните средства да предложи напълно електрически автомобил с пробег до 450км. При версия с 64 кВтч батерия. (Независими тестове показват, че Hyundai KONA е способна да измине доста над 600 км. с едно зареждане). Партньорството ни с SPARK е поредното доказателство, че Hyundai KONA е иновативен модел, който не само има своето място в света на алтернативно задвижваните автомобили, а и че има потенциал да заеме водеща позиция.“ добави Юлиян Чебишев, изпълнителен директор на IND Commerce, oфициален представител на Hyundai за България.

SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни

След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Hyundai KONA Electric дебютира в началото на миналата година и се превърна в първия 100% електрически компактен SUV в Европа

Комбиниращ впечатляващ електрически пробег с модерния си визионерски стил, моделът даде заявка в каква посока гледа компанията. KONA Electric се предлага с 2 варианта на батерията – 39,2 кВтч и 64 кВтч, като спецификацията, предпочетена от Spark, е с по-компактната батерия и ще може да изминава до 300 км с едно зареждане.

През 2017 г. Hyundai Motor постига 523 258 регистрирани автомобила в Европа – скок с 3,5% спрямо 2016 г., с което бележи ръст спрямо темпото на пазара. До средата на 2018 г. Hyundai ще е подменил 90% от моделната си гама, с което ще създаде най-младата моделна линия в Европа. Благодарение на голямата си инфраструктура в региона 75% от автомобилите, продадени на Стария континент, са измислени, проектирани, тествани и сглобени в Европа, така че да отговорят на предпочитанията на европейските потребители. В това число влизат два завода в Чехия и Турция с общ годишен капацитет от 600 000 автомобила. Hyundai Motor продава автомобили в 31 европейски страни през 2 500 представителства.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иии Рррр
Иии Рррр

tу тук Коните са по ниския клас ама докъм 250 км пробег ще докарат е по-скъпичко е от близнака в Литва , ама ние сме къде по-богати насам…))))