Apple потвърди, че работи по автономна кола

1
34

От известно време упорити слухове твърдят, че Apple има проект за самоуправляващ се автомобил, но сега компанията най-сетне потвърди, че работи по нещо такова.

Откровението, разбира се, не бе пред журналисти, а в документ до Националната администрация за пътна безопасност на САЩ. В него компанията говори за безопасността на автономните коли и посочва, че системите на Apple използват машинно обучение, за да обезпечат сигурността на пътя.

„Инвестираме значително в развитието на машинното обучение и автоматизацията и се вълнуваме от това, че можем да приложим потенциала на автоматизираните системи в много области, включително и транспорта“, се казва в документа.

По-нататък компанията посочва, че към нея не трябва да се подхожда по различен начин само защото не се занимава единствено с автомобили. Apple настоява за максимално опростен процес при тестовете на автоматизираната си транспортна система.

Въпреки всичко това, все още далеч не е ясно каква форма ще има евентуалната кола на Apple. Според някои, тя може да бъде не толкова автомобил, а интегрирана система. Други пък смятат, че Apple ще предложи не продукт, а услуга в областта на самоуправляващите се коли.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари