BMW показа своя поглед към колата на бъдещето с Vision iNEXT

14
1101
С BMW Vision iNEXT BMW Group демонстрира как ще се придвижваме в бъдещето. Най-новият визионерски автомобил е символ на навлизането в една нова ера на радостта от шофирането. Сега BMW Vision iNEXT ще отпразнува световната си премиера в рамките на LA Auto Show

BMW Vision iNEXT е много повече от автомобил, то е платформата на бъдещето на BMW Group, от която по отношение на техниката, оформлението и новото мислене ще се възползва цялата компания и всички марки. Защото за пръв път всички стратегически иновационни направления на BMW Group са комбинирани в един автомобил: автономно шофиране, свързаност, електрификация и услуги (ACES). Дизайнът оформя тези иновационни направления (D+ACES) и осигурява отговор на въпроса как ще изглежда радостта от шофирането в бъдеще.

BMW Vision iNEXT
Фокусирани върху хората

Мобилността е част от нашия живот, от нашия опит, от нашите сетива. Тя е една човешка потребност. По тази причина въпросът за мобилността в бъдеще повече от всякога поставя в центъра на всички съображения хората с техните емоции, потребности и желания за мобилност. С възможностите за автономно шофиране, електрификацията и подобряващата се свързаност в бъдеще ще възникнат напълно нови изживявания и възможности за оформяне на пътуването. В същото време те също променят желанията и стила на живот на хората.

BMW Vision iNEXT
Бутикова атмосфера на четири колела

Водачът има все повече свобода да решава как ще оползотвори времето си в автомобила, докато шофира. Оформлението на интериора става все по-важно и в същото време е все по-силно фокусирано върху уюта. BMW Vision iNEXT с чисто електрическо задвижване е оформено като мобилно пространство, което предлага качество на живот и отговаря на необходимостта от ново „любимо място“, където можем да се самоопределяме и да сме спокойни. Този дизайн създава емоции и осигурява позитивни усещания при качване в автомобила.

BMW Vision iNEXT

В интериора на iNEXT доминират пестеливи, ясни линии, геометрията поставя на преден план материалите и цветовете. Комбинацията от материалите текстил и дърво осигурява висококачествено излъчване, вдъхновено от мебелния дизайн и му придава особен бутиков характер. Преобладаващите цветове в интериора са Purus Rosé, кафяво и бежово, с акценти от метално проблясващ Mystic Bronze. Отзад преобладава изисканият текстил в петролен цвят Enlighted Cloudburst, изтъкан по технологията жакард, който преминава асиметрично от повърхностите на седалките до страничните панели и задната поставка.

BMW Vision iNEXT
Интелигентна техника – интегрирана невидимо

В бъдеще интелигентните технологии ще подпомагат хората все по-ненатрапчиво. В BMW Vision iNEXT тези технологии остават невидими на заден план (Shy Tech) и се активират само когато са необходими или когато водачът и пътниците желаят това. Вече почти няма нужда от дисплеи и бутони. Функциите могат да бъдат управлявани чрез повърхностите от дърво или текстил – в BMW Vision iNEXT чрез жакардов текстил. По този начин цялостното управление на автомобила е насочено към потребностите на човека.

Прецизност и яснота в екстериора

Иновациите проличават и в екстериора на BMW Vision iNEXT. Веднага се разпознава новият език на формите на BMW i с характерните си линии и ясни форми, чиито обемно моделирани повърхности се изпъват като мускули отстрани. Това се подчертава от ефектното лаково покритие Liquid Greyrose Copper, което прелива от топла мед до тъмна роза – олицетворение на чистата динамика. Типичното за BMW лице с четири „очи“ при BMW Vision iNEXT е в модерна интерпретация с много тесни фарове, докато външните огледала за видимост назад са заменени от камери.

Предното стъкло прелива плавно в голям панорамен покрив, така че тялото на автомобила изглежда леко и иновативният интериор се вижда добре и отвън. Големите хоризонтални повърхности и линии отзад осигуряват широка и динамична стойка. Тесните, характерни задни светлини достигат навътре в задната част. Аеродинамичните качества на BMW Vision iNEXT се оптимизират от покрива и дифузора, който е подчертан чрез светлинни елементи. Като естетически и високо функционален дизайнерски елемент дифузорът подобрява не само аеродинамиката, но и в същото време увеличава електрическият пробег на визионерския автомобил. Вдъхновен от моторните спортове, той в същото време подчертава и типичното спортно излъчване на едно BMW – без никакви ауспухови накрайници.

Световна премиера в Калифорния

BMW Group ще отпразнува световната премиера на BMW Vision iNEXT в рамките на Los Angeles Auto Show 2018. С този визионерски автомобил ще демонстрира и навлизането в една нова ера на радостта от шофирането. С това производителят от Мюнхен ще продължи своята актуална моделна офанзива. Като нов технологичен флагман серийният модел BMW iNEXT ще се произвежда от 2021 година в завода в Динголфинг и с това ще въведе на пътя новите стратегически иновационни направления (D+ACES) на BMW Group.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
7 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
Ragnah pix3lpix3lанонименthe professorМОРОНИ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Фен съм на BMW, но никъде не видях да се споменава за задвижването. Всичко останало е на втори план. Бъдещето според мен е в задвижването, чрез сленчева енергия, което е много важно за редуциране на разходите. И именно в тази насока първи са пак намски производители, като Sono Motors, която предвижда до 2021 година да пусне соларен автомобил в серийно производство.

анонимен
анонимен

То това е концептуален модел, идеята му е да вдигне акциите, а не да се продава. Ти виж само какво зелено одеалце са метнали отзад,… явно са бързали с рендването.

Коментатор
Коментатор

Дам, и двуцветния паркет за шофьора и пътника до него 🙂

анонимен
анонимен

и нито едно копче, огледала, външни дръжки, лостчета за мигачи, фарове, без чистачки, антена, тонколони и какво ли още не. Поредния отчаян опит на залязващата германска авто промишленост да съживят интереса към скъпите им евтино изглеждащи и мега сложни превозни средства с къс и ограничен експлоатационен ресурс.

Коментатор
Коментатор

Ужас!

Кольо
Кольо

На колела е и не лети, така както си представям, че ще са колите на бъдещето. Значи е поредният безсмислен концепт.

Мирослав
Мирослав

Кольо то ако лети, няма да е кола, а ИЛО. 🚁

ime
ime

Мислех, че външния дизайн е грозен, после видях интериора.

pix3l
pix3l

Ще ме е срам да се кача в това BMW, нищо, че съм им голям фен… 🙁

МОРОНИ
МОРОНИ

то и notch-а на пиксела 3 хл е срамен ама го искаш или вече го имаш ннали смешник

МОРОНИ
МОРОНИ

колко смешни хора има в коментарите не е истина, истински бай ганьовци(класни тъпанари)

pix3l
pix3l

Като гледам, само един си… нищо, че си драснал два коментара. 😀

Ragnah pix3l
Ragnah pix3l

Изчезни пенсионер карай си там жигулата

the professor
the professor

по грозно e от най-грозното BMW на пазара в момента – i3