fbpx
10.8 C
София

Eldrive разширява националната си мрежа с 50 нови зарядни станции за електромобили в Бургас

Най-четени

Най-голямата мрежа за зарядни станции за електромобили в региона Eldrive и община Бургас подписаха договор за изграждане на 50 зарядни станции на територията на града. Това ще се случи като част от проекта „Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда – Южна България“, по който е осигурено финансиране от Фонд за устойчиви градове.

Със сключването на договора от община Бургас поемат ангажимент да предоставят публичните терени, на които да бъдат изградени станциите. Проектирането, доставката, инсталацията и оперирането на станциите ще се извърши от “Елдрайв Чарджинг“, компанията, която оперира под бранда Eldrive.

Новите станции в Бургас ще бъдат видими и достъпни както чрез мобилното приложение Eldrive, така и през платформата Смарт Бургас. След успешното изпълнение на първия етап от проекта, ще започне изграждането на още 50 зарядни станции.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с национално покритие и единствената, която разполага с платформа, позволяваща информация в реално време за статуса на съответната зарядна станция. Към момента мрежата Eldrive включва над 210 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
saentist
saentist
1 година

Че те станциите са повече от електричките 😉

Радо
Радо
Отговор на  saentist
1 година

Ти какво очакваш – първо електричките без зарядни станции и после зарядните ли?

Dave
Dave
Отговор на  Радо
1 година

В София вече има хиляди електричкески коли (не хибриди а чисти ЕВ-та), само Теслите са над 250

saentist
saentist
Отговор на  Dave
1 година

На дали на балканите има 250 Тесли

Виж от тез за пироните може да са повече в хиляди

150 са електичките на спарк

Нови ревюта

Подобни новини