Ford представи парфюма Mach-Eau с аромат на бензин, специално предназначен за притежателите на електромобили

0
668

Ford се обедини с парфюмерийната компания Olfiction и съвместно с нея създаде есенцията Mach-Eau. Тя е поставена в симпатични малки стъклени съдове, които излъчват носталгичен оттенък на бензин и на интериора на стандартния ДВГ автомобил. Този парфюм засега не може да бъде купен и е предназначен предимно за притежателите на електромобили, на които им липсва аромата на свежо налят бензин.

В края на миналата седмица Olfiction съобщи, че е получила поръчка от Ford за разработването на уникалния аромат на Mach-Eau, с помощта на който ще бъде рекламиран електромобила Mustang Mach‑E GT. Този своеобразен освежител на въздуха в електрическите автомобили не се продава, а Ford Официално го анонсира по време на фестивала на скоростта в Гудууд.

Идеята за създаването на този аромат е ясна. Според Ford, голям процент от бъдещите притежатели на електромобили ще скучае по мириса на бензин, който сам по себе си е твърде популярен аромат. Но пàрите на чистия бензин са вредни за здравето и затова се предлага есенцията Mach-Eau, която по никакъв начин не вреди на здравословното състояние на човека.

Olfiction е създала един нов аромат, който демонстрира общата миризма на един бензинов автомобил с двигател с вътрешно горене. Могат да се различат различните нюанси на смазочно масло, на купето на ДВГ автомобила, на горивото и още много други.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари