fbpx
-1.4 C
София

General Motors представи на пазара електрическите микробуси EV600

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През месец януари тази година General Motors представи своя нов автомобилен бранд BrightDrop, който за съвсем кратко време успя да стартира серийното производство на микробусите EV600, първата партида от които слезе от поточните линии в началото на тази седмица. Според публикуваната от уеб-портала arstechnica.com информация, първите клиенти за закупуването на новите електрически микробуси са компаниите FedEx и Verizon.

Що се отнася до самия EV600, то това е микробус с електрическо задвижване. Използва се акумулаторен блок, капацитетът на който не се съобщава, но се казва, че с едно зареждане електрическият автобус има пробег от 400 км. До края на месеца General Motors възнамерява да представи на пазара и модела EV410, който много прилича на EV600, но е с по-малки габаритни размери и по-малко купе с обем 11,5 м³ докато обемът на EV600 е 17 м³.

Според тази информация, BrightDrop е сключила договор с независим производител от Мичиган за допълнително закупуване на малки серии електрически микробуси. И още, заводът GM CAMI в Канада е със сменено оборудване, като новите поточни линии са предвидени за сглобяването на електрическия микробус EV600.

Предварителните продажби на микробуса EV600 вече започнаха, а General Motors допълва, че производството на микробусите EV410 ще започне в началото на следващата година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини