Пипалата на влиянието на Google са стигнали до всяка една индустрия. Технологичният гигант се опитва да увеличи дела си на пазара за автомобили. От 2021 година, автомобилният гигант General Motors ще използва Android Automotive OS (продукт, различен от мобилно-фокусирания Android Auto), за захранване на дисплеите в колите си.

Новината първо се появява в CNBC. Според медията, интеграцията ще е печеливша и за двете страни. Google ще може да разпространи Android още повече сред широка аудитория, а GM ще успее да достави още нещо, което потребителите имат желание да използват.

Автомобилните версии на мобилните операционни системи по много начини предоставят по-добро преживяване от вградения софтуер

Това е една от причините Android Auto и Apple CarPlay приемниците да стават все по-популярни.

Системите на General Motors ще продължат да съдържат собствените приложения и услуги на компанията, както до сега. Може би ще има някои изключения поради проблеми със съвместимостта, но болшинството продукти ще бъде на лице.

GM със сигурност ще промени операционната система, за да съвпада със специфичния дизайн и нуждите от функционалност

Ключовото нещо, което ще получат шофьорите, са добре познати услуги в Android като Assistant, Maps и прочие. Автомобилyt ще може да се включи в управлението на умните компоненти в нашия дом. GM или самите потребители няма да трябва да полагат специални усилия, за да има такива услуги.

Няма да има нужда от допълнителни джаджи или пък да ползваме телефона си, за да имаме на разположение нещо на Google.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари