fbpx
2.7 C
София

Jaguar Land Rover прави революция с изкуствен интелект NVIDIA в автомобилите си

Изпълнителният директор на британската компания Тиери Болоре обяви партньорство с NVIDIA, с които ще разработват заедно редица системи от бъдещето, сред които и автономно шофиране

Най-четени

От Jaguar Land Rover официално обявиха дълготрайно  стратегическо партньорство с NVIDIA за съвместно разработване и предоставяне на автономно шофиране, системи и услуги от следващо поколение за своите клиенти.

От 2025 г. всички нови модели на Jaguar и Land Rover ще бъдат изградени върху софтуерно дефинираната платформа NVIDIA DRIVE – предоставяща широк спектър от активна безопасност, автоматизирани системи за шофиране и паркиране, както и системи за подпомагане на водача. Вътре в автомобила системата ще предоставя AI функции, включително наблюдение на водача и пътниците, както и разширена визуализация на обкръжаващата среда.

Това решение е базирано на NVIDIA DRIVE Hyperion, което включва DRIVE Orin централизирани AV компютри; софтуер DRIVE AV и DRIVE IX; системи за безопасност и сигурност; както и сензори за движение. DRIVE Orin олицетворява AI „мозъкът“ на автомобила и управлява операционната система Jaguar Land Rover, докато DRIVE Hyperion е централната нервна система.

Jaguar Land Rover също така ще използва вътрешно разработени решения за центрове за данни с NVIDIA DGX за обучение на AI модели и софтуер DRIVE Sim, изграден върху NVIDIA Omniverse™ за физическа симулация в реално време. Софтуерно дефинираните функции на Jaguar Land Rover и неговата архитектура за проверка и валидиране от край до край ще позволят предоставянето на иновативни асистирани и автоматизирани услуги за шофиране през целия жизнен цикъл на автомобила чрез актуализации на софтуера по въздуха.

Тиери Болоре, Изпълнителен директор на Jaguar Land Rover, разказва: „Сътрудничеството и споделянето на знания с лидера в индустрията NVIDIA са от съществено значение за реализирането на нашата стратегия Reimagine, поставяйки нови критерии за качество, технология и устойчивост.

„Jaguar Land Rover ще стане създател на най-желаните в света луксозни автомобили и услуги за най-претенциозните клиенти. Нашето дългосрочно стратегическо партньорство с NVIDIA ще разкрие голям потенциал за бъдещите модели на бранда, тъй като бизнесът продължава да се трансформира в наистина глобална дигитализация.”

Дженсън Хуанг, Основател и Изпълнителен директор на NVIDIA, споделя: „Автомобилите от следващо поколение ще превърнат автомобилната индустрия в една от най-големите и напреднали технологични индустрии. Автопаркове от софтуерно дефинирани, програмируеми автомобили ще предлагат нови функционалности и услуги. Ние сме изключително развълнувани да си партнираме с Jaguar Land Rover, за да преобразим бъдещето на мобилността и да създадем най-модерните и най-качествените автомобили.”

Jaguar Land Rover има за цел да постигне нетни нулеви въглеродни емисии в цялата си верига за доставки, продукти и операции до 2039 г.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини