Lyft и Waymo ще правят технология за самоуправляващи се коли

0
61

Компанията за споделен превоз Lyft сключи ново партньорство с Waymo, която пък е подразделението за автономни коли на Google. Тяхната цел – заедно да разработят технология за самоуправляващи се автомобили.

Подробностите около договорката засега са малко и все още не се знае какво точно искат да създадат двете компании. Имайки предвид, че Lyft вече си сътрудничи с автомобилния гигант General Motors за автономните електрически Chevrolet Bolt модели, най-вероятно Waymо ще иска да се присъедини към тези тестове.

Новината идва в интересен и за двете компании момент. Едва миналия месец Lyft събра 600 милиона долара и вече се оценява на 7.5 милиарда долара. Компанията започна да тества собствена фиксирана линия за превози на име Shuttlе. На свой ред, Waymo пък стартира тестове на самоуправляващите се коли във Финикс, щата Аризона, използвайки минивана Chrysler Pacifica Hybrid. Партньорството с Lyft би могло да ѝ позволи да разшири тези тестове, да навърти повече километри и да събере повече данни, този път с хора в колите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари